Головний правоохоронець області брав участь у словесній перестрілці

14249109_10210537930909679_1016686369_n

Між Олександром Богомолом та керівником однієї з тернопільських організацій відбулась словесна перестрілка в... соціальній мережі. Конфлікт зав’язався в наслідок невиконання умов, які перед начальником ГУНП в Тернопільській області Олександром Богомолом поставив один з громадських активістів, керівник Тернопільського осередку ВО “Автомайдан” Іван Ковалик, який виклав у соціальну мережу facebook гнівний пост на цю тему.

Незважаючи на публічну заяву громадських активістів про вихід з атестаційних комісій, оголошену  ще 10 серпня 2016 року на зустрічі з журналістами та на круглому столі організованому О. Богомолом. Начальнику ГУНП було чітко озвучено хто саме повинен покинути ряди поліції з метою відновлення конструктивної роботи в атестаційних комісіях. Проте майже за місяць О. Богомол навіть не намагався виправити ситуацію як посадова особа, - веде мову Іван Ковалик, також, від імені активістів, що входять у цю комісію чоловік заявив, що громадські активісти визначені в наказі про створення атестаційних комісій не братимуть у них участі до виконання поставлених вимог.

1
1

- Деякі голови комісій призначені О. Богомолом не мають довіри в громадськості, оскільки в процесі переатестації показали низький рівень профпридатності, - пише активіст. - Ми особисто прийдемо в ГУНП Тернопільській області з метою засвідчення того,  що атестаційні комісії не будуть працювати і для того,  щоб зафіксувати невиконання наказу про організацію проведення атестування О. Богомолом.

    Олександр Богомол швидко відреагував на це повідомлення:

 - Засвідчую дотримання Конституції України та Законів України з моєї сторони та інших працівників ГУНП під час проведення атестації. На загальні фрази про порушення закодавства відповідати не буду. Я не політик і не ..... Проведення третьої хвилі атестації здійснюється згідно нормативних документів. Всі члени комісії попереджені про роботу комісій. Голови комісій та члени комісій від поліції вибрані із працівників, які вже пройшли атестацію і які отримали аванс довіри від громадскості, - написав начальник ГУНП у Тернопільській області. - Щодо вимог окремих осіб звільнити окремих працівників поліції повідомляю, що на даний час за зверненнями із звинуваченнями проводяться перевірки ГУНП, прокуратурою та ВВБ. При наявності підстав для звільнення працівників з лав поліції, такі рішенні будуть прийняті.

3
3

    Шум навколо атестаційної комісії не згасає вже довгий час, проте чи є сенс заявляти про свої побоювання і переконання в соціальній мережі, а може таким чином політики і керівники держустанов швидше починають реагувати на деякі речі - на разі не відомо, але правоохоронець повідомив про те, що на офіційному сайті ГУНП буде оприлюднена інформація про атестацію:

- Щодо оприлюднення наказу - зараз розберемось. Інф. про виклик комісій на роботу надана. Всі члени комісій попереджені. Наказ сьогодні оприлюднимо. Він не таємний. У ньому є лише вибрані Варченком і компанією люди. Нормативні документи, що регламентують атестацію не передбачають його оприлюднення на сайті. Однак я це зроблю. Дякую за зауваження.

Крім того, активісти підготували список тих, хто на їхню думку повинен покинути ряди поліції:

Колодій Артем , Підперигора Павло, Озерянець та інші. - за фальшування кримінальних проваджень, не виконання рішень суду - ст. 382 КК України,” - поки що цей список не повний, але обіцяють доопрацювати.

4
4

5
5

Вибір читачів за тиждень

Відео