Орест Сарматський

Агро-новини 5 вересня

вер05

Новини аграрного сектору

Фермерів навчать виготовляти горіхове масло за новим методом

     У Вінниці відбулася практична міжнародна конференція «Мільйонер з горішка», повідомляє Український інститут горіхоплідних культур.

     Про перспективу розвитку інтенсивних садів в Україні на заході розкажуть практики-садівники і поділяться своїм досвідом.

     Про те, коли щеплені саджанці чудо-сорту «Інтро» вже з'являться у садах наших горіховодів, розповість на конференції заступник директора по науці Українського інституту горіхоплідних культур Віктор Павлюк.

«На конференції з урахуванням вже отриманих практичних результатів будуть розкриті раніше невідомі багатьом секрети агромайстерності, дані рекомендації щодо застосування нових технологій і агроприйомів для стійкого і впевненого розвитку здорових садів», — сказано у повідомленні.

 

05091
05091

     Крім цього, на конференції буде проведено реальний майстер-клас з виготовлення супер-дорогого горіхового масла у фермерських (домашніх) умовах, надзвичайно корисного для всієї родини. Показано дію й обслуговування верстата, який можна відразу замовити на конференції у авторів цього обладнання. Масло на цьому верстаті можна отримувати не тільки горіхове.

«Умови участі дивіться на сайті Української горіхової Асоціації: ukr-nuts.org», — додається у повідомленні.

На Житомирщині пройшов Усеукраїнський фестиваль льону

     У с. Стремигород Коростенського району (Житомирська область) 27 серпня відбувся Всеукраїнський фестиваль льону, пише прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

     Свято розпочалось спеціальним театралізованим дійством від акторів та режисеру Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги.

«Сьогоднішній фестиваль проходить на базі підприємства «Зоря», керівником якого є Ірина Костюшко. Під її керівництвом вже цього року під урожай льону олійного посіяно 3 тис. га, що у 2 рази більше проти показника минулого року. І напередодні свята підприємців я маю нагоду подякувати Ірині Вікторівні за її внесок у розвиток як сільськогосподарського виробництва, так соціальної допомоги селу», — сказав виконувач обов’язків голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

 

05092
05092

     Усі аграрії та науковці взяли участь у конференції, присвяченій темі льонарства. А для дітей та дорослих функціонували різні майданчики, виставки, ярмарки, майстер-класи.

«У рамках фестивалю гості мали змогу скуштувати традиційні страви з льону, подивитись на феєричні акробатичні трюки козаків на конях, насолодитись музикою від сучасних українських гуртів та показом колекції дизайнерського одягу з льону», — сказано у повідомленні.

     Також додається, що організатори у майбутньому планують перетворити захід в один із найкращих щорічних фестивалів, який асоціюватимуть із Житомирщиною, та надати йому статус міжнародного.

Гройсмана просять почекати з мораторієм на продаж землі

     Всеукраїнський комітет захисту рідної землі закликав прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана почекати з мораторієм на продаж землі. Рішення комітету оприлюднив на своїй сторінці у Facebook президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич.

05093
05093

«Ми об’єднуємося з метою відвернути загрозу та розбудувати українську державу воістину незалежну, демократичну в основі якої має бути принцип – розвиток фермерського устрою у сільському господарстві з урахування інтересів всього українського селянства, української нації, де є утвердження заможного селянина-господаря, подолання бідності в суспільстві, укріплення віри та впевненості у власну країну», — йдеться у повідомленні.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео