Через свого однопартійця С. Барна так і не дотримає слова

unnamed (18)

Обіцяного очільником області Степаном Барною відновлення спиртової галузі Тернопільщина не дочекається. Спиртзаводи так і не отримали самостійності. Натомість,  державний концерн «Укрспирт», який керує заводами, Кабмін включив у перелік об'єктів на продаж у 2016-2017 роках,  повідомляє «Економічна правда».

Спиртзаводи у свій час складали 20-25 відсотків доходів області. Як відомо, у 2009-2010 роках уряд ліквідував юридичні особи спиртзаводів Тернопільщини і перетворив їх у цехи державного концерну “Укрспирт”.

Степан Барна обіцяв повернути самостійність спиртзаводам області. А під час звіту за 100 днів роботи оптимістично розповідав про відновлення спиртової галузі області. У  червні 2015 року розпочало роботу Борщівське МПД, яке простоювало  з кінця  2014 року. У кінці  березня 2015 року, після  проведення  реконструкції, відновило роботу ДП «Зарубинський спиртовий завод», яке   простоювало  з січня 2011 року.

Очевидно, усі ці кроки виявились марними. Адже поки Степан Барна впевнено говорив про відновлення заводами самостійності, його однопартієць Володимир Гройсман вирішив продати «Укрспирт» разом із усіма спиртзаводами. Відповідні зміни про розширення переліку об’єктів на продаж закріплені постановою Кабміну №588 від 31 серпня.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео