Екстрена медицина на Тернопільщині сама потребує екстреної допомоги: коштів бракує навіть на зарплати

vikliki-na-shvidku

Зміна графіку виплати зарплати, кількаденна її заборгованість, відсутність передбачених законом доплат, заборгованість з виплати коштів на оздоровлення – головні проблеми, з якими зіткнулися цього року працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Станом на ранок 7 вересня заробітна плата за серпень так і не була виплачена, хоча керівництво установи мало це зробити ще 5 вересня. Це, якщо брати до уваги новий графік виплати зарплати. Бо за старим, який змінили зовсім нещодавно, зароблене люди мали би отримати 1 числа наступного після відпрацьованого місяця.

40% до окладу (як працівникам екстреної служби) взагалі не виплачуються, хоча в сусідніх областях (наприклад, Хмельницька) медики справно отримують те, що передбачено законодавством.

А гроші на оздоровлення (попри написані заяви) отримали лише ті працівники, що йшли у відпустку на початку 2016 року. Всі, хто відпочивав влітку – чекають.

З ситуацією в підвідомчій установі знайомі в управлінні охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації.

За словами начальника управління В.Богайчука, подібна фінансова ситуація може мати місце, оскільки на 2016 рік передбачено менше коштів, ніж цього потребує центр.

Враховуючи складність такої ситуації, працівникам варто набратися терпіння, а керівництву галузі навчитися відстоювати інтереси підвідомчих установ.

Аби не допустити катастрофи в медицині катастроф.

Вибір читачів за тиждень

Відео