Керівні працівники центрів зайнятості Тернопільщини розповідають школярам про важливість вибору професії

unnamed (23)

З метою надання допомоги учнівській молоді у професійному самовизначенні заступник директора Кременецького районного центру зайнятості Олег Загородній провів урок реального трудового життя у Кременецькій гімназії та зустріч з учнями місцевої школи-інтернату, заступник директора - начальник відділу надання соціальних послуг Теребовлянського РЦЗ Олена Штик - профорієнтаційний урок реального трудового життя у Теребовлянській ЗОШ I-IIIст. № 1, заступник директора - начальник відділу надання соціальних послуг Козівського РЦЗ Марія Шнайдер – у місцевій ЗОШ № 1, а директор Шумського районного центру зайнятості Наталія Ванжула - у Вілійському навчально виховному комплексі.

Вони спонукали учнів подумати над тим, чому так важливо знайти себе у професійному середовищі, утвердитись в улюбленій і потрібній для суспільства справі, зауважили, що до вибору професії потрібно поставитись серйозно та відповідально, врахувавши не лише власні бажання, а й можливості та здібності, потреби економіки у фахівцях того чи іншого фаху. Ознайомивши школярів із ситуацією на ринку праці регіону, звернули увагу на те, що на сучасному етапі починає відроджуватись виробництво, модернізується обладнання, відтак значно зростає попит на висококваліфікованих робітників.

Під час заходів школярі також отримали інформацію про послуги служби зайнятості молоді; ознайомилися з переліком професій, які користуються попитом на ринку праці; основними вимогами сучасних роботодавців до працівників; шляхами здобуття професії та умовами професійного навчання, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Діти взяли активну участь в обговоренні основних помилок при виборі фаху, ділилися своїми професійними мріями і методами їх втілення, задавали багато запитань профорієнтаційного напрямку.

Вибір читачів за тиждень

Відео