Оксана Бучко

Тернополян у центрі міста навчають Kangoo Jump

Фітнес у пружинистих черевичках започатковують в Тернополі. Тренери демонструють на Театральному майдані мікс спортивних вправ, стрибків і танцю. Цей вид спорту в першу чергу корисний для спини та колінних суглобів.

 - За допомогою спеціального взуття на 80 % зменшується зіткнення з твердою поверхнею, - розповідає хореограф Ольга Фичок. - Тобто ці навантаження ніяк не травмують хребет та коліна. При цьому за годину спалюється більше, ніж 1000 кл. Це прекрасне кардіонавантаження. Черевички важать по 2 кг, тому є ще і певне силове навантаження.

unnamed (27)
unnamed (27)

Заняття Kangoo Jump регулює серцевий ритм, укріплює серцево-судинну систему, приводить в норму артеріальний тиск, покращує обмін речовин, збільшує витривалість організму і звичайно ж спалює жири та знижує вагу.

unnamed (26)
unnamed (26)

А взуття подібного типу придумав ще в 1944 році канадський ортопед Грегорі Легхтман, для реабілітації людей, які мали проблеми зі спиною та колінами.  На виставці спортивних товарів у Парижі винахід запатентували, після чого черевички використовують у фітнесі Kangoo Jump. Взуття кріпиться подібно до роликів чи черевиків для сноуборду.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=foycknbKwO0&feature=youtu.be[/embed]

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео