В Тернополі, щоб звільнити з роботи, вимагають хабар?

122182

6 вересня на офіційному сайті Держархбудінспекції повідомили про звільнення чотирьох працівників інспекції в Тернопільській області.

Підставою стала перевірка діяльності територіального органу з питань здійснення держархбудконтролю та нагляду, ведення претензійно-позовної роботи, ліцензування, дозвільних та реєстраційних процедур.

За результатами перевірки дисциплінарною комісією Держархбудінспекції розпочато дисциплінарні провадження стосовно  працівників Управління, в діяльності яких було виявлено найбільше фактів зловживань та недбалості. Як наслідок, звільнено чотирьох співробітників Управління.

За власною інформацією «Терену», збори в обласному відділенні ДАБІ проходили також 6 вересня, однак ні на зборах, ні персонально, ніхто з працівників так і не дізнався, кого ж звільнили з займаних посад і з яким формулюванням причини звільнення. Станом на дату проведення зборів не надійшов також в відділення Держархбудінспекції і офіційний наказ на звільнення.

Вже після зборів окремі працівники з гіркотою в голосі жартували, мовляв, з Києва не назвали прізвища на звільнення, бо чекають на хабар від них.

До слова, звільнити службовців є за що. Вони і суми штрафів занижували, безпідставно повертали документи одним, і приймали від інших заявників, навіть якщо не всі документи були правильно заповнені, «забували» відстоювати інтереси інспекції в суді, а відповіді заявникам давали неповні та необґрунтовані.

Єдиний, кого звільнили від виконання обов'язків - керівник Управління Держархбудінспекції у Тернопільській області Василь Крук. Всі інші - чекають...

Вибір читачів за тиждень

Відео