Оксана Бучко

Прокурор області пояснив, чому резонансні справи не мають очікуваних результатів

DSCN9859

Над скороченням строків розслідування, а також над ефективністю та повнотою проваджень працюють у прокуратурі області. У той же час вирішення резонансних справ не має очікуваних результатів через обмеження компетенції працівників прокуратури.

Про активізацію актуальних кримінальних проваджень йшлось під час брифінгу прокурора області В'ячеслава Перча 8 вересня. Найважливішими серед них виділили провадження щодо строків розслідування справ, незаконного зайняття гральним бізнесом, зловживання лісовими ресурсами, незаконного видобування каменю пісковику, ухилення від сплати податків та інші.

- Позовна діяльність стала більш ефективною, - зазначив прокурор області. – Ми повернули державі за цей рік 154 млн грн щодо заявлених позовів. Загалом, розпочато 3 кримінальних провадження за фактами незаконного грального бізнесу, одне з них передали до суду. Також розпочали кримінальне впровадження за фактом розтрати службовими особами «Бережанирайагроліс» лісових ресурсів на суму понад 2 млн грн. Скеровано до суду обвинувальний акт у провадженні щодо незаконного видобування каменю пісковику у кар’єрі поблизу с. Кровінка Теребовлянського району. Під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків відшкодували 700 тис. грн.

Прокуратура області діє в межах своєї компетенції, наголошує В'ячеслав Перч. У деяких питаннях вирішення є за місцевим керівництвом або за центральними органами влади.

- Наша група перевіряє незаконні кар’єри, але хто може знати краще їх діяльність, ніж голови сільських рад чи голова ОДА, - продовжує В'ячеслав Перч. – Цей напрямок відпрацьовуємо, але результати залежать від багатьох чинників.

В'ячеслав Перч відмовився від коментарів щодо повернення до перегляду результатів провадження проти заступника мера Володимира Камінського. Нагадаємо, до перегляду цієї справи закликав генпрокурор Юрій Луценко під час представлення В'ячеслава Перча на посаді прокурора області.

- Без дії працівників Генпрокуратури ця справа не має продовження, - каже В'ячеслав Перч. – Це не наша компетенція, адже матеріалами у справі займалась суто Генпрокуратура. Їхню діяльність я коментувати не буду.

[embed]https://youtu.be/aGYmUGUVsyc[/embed]

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео