Тернопільський друг Наливайченка «освоїв» майже 3 мільйона бюджетних коштів - ЗМІ (інфографіка)

Мандзій2016

У вересні 2016 року журналісти на основі інформації з відкритих джерел підвели підсумки фінансування галузі освіти за період з грудня 2015 по серпень 2016 років.

Щоб встановити, чи намагалися заробити політики на підготовці до нового навчального року, активісти руху «Під контролем» провели моніторинг витрат закладів освіти обласних центрів — крім Києва, Севастополя та Сімферополя, повідомляє «Економічна правда».

Ініціатори хотіли перевірити, чи дійсно політики місцевого рівня мають стосунки до освоєння бюджетних коштів, в даному випадку – виділених на галузь освіти. Активісти проаналізували понад 1 млрд грн, витрачених на освіту з місцевих бюджетів. Як виявилося, майже у всіх областях серед підрядників є фірми, чиї представники балотувалися до місцевих рад, були депутатами або є ними зараз.

Через портал публічних фінансів e-data були визначені фірми, які отримали гроші від освітніх установ за згаданий період, а за допомогою бізнес-пошукової системи Youcontrol були встановлені власники та уповноважені особи фірм, що отримали бюджетні контракти, і вже на порталі ЦВК зафіксований зв'язок представників компаній з партіями.

В Тернополі ТзОВ «Овочторг» освоїв понад 2,8 млн.грн. на ремонти в закладах освіти. Ототожнюють це підприємство з депутатом від «Нашої України». Враховуючи, що такої фракції в Тернопільській міській раді поточного скликання немає, найімовірніше, йдеться про депутата 6-го скликання Петра Мандзія.

Наразі Петро Мандзій продовжує залишатися в місцевій політиці. Його бачили в оточенні В.Наливайченка, який просуває власний політичний проект.

Вибір читачів за тиждень

Відео