Вітаємо тернопільських дизайнерів-графіків з професійним святом

unnamed (2)

Не лише у нашому місті та області, а й у інших країнах сьогодні, 9 вересня, відмічають День дизайнера-графіка.

Це свято було засноване у 2005 році - в день 50-річчя Володимира Чайки, відомого на весь світ дизайнера-графіка. Цей чоловік отримав безліч вітчизняних та міжнародних відзнак, нагород, а його роботи визнавали кращими на фестивалях у Харкові, Варшаві, в Брно, Гельсінкі, Загребі, Москві…

В Тернополі, як і в Україні загалом, дизайнери-графіки дуже цінні люди, і вакансії для таких професіоналів знайдуться завжди. З кожним роком ця професія стає дедалі затребуваною в зв'язку з розвитком засобів масової інформації та рекламної індустрії.

Графічні дизайнери займаються дизайном, це само-собою, але варто наголосити на тому, що не на дизайні текстилю, ландшафту  чи архітектури… Сфера діяльності таких фахівців – це створення макетів та сторінок книг, газет, журналів, web-сайтів, комп’ютерних програм і  робота з рекламою.

Люди, які працюють з графічним дизайном, доволі неординарні, креативні, завжди виношують свіжі ідеї і підходять оригінально до вирішення будь-яких завдань. Адже розробка нових шрифтів, рекламних модулів, створення колажів, оформлення вітрин і написання картин – це справа для творчих.

Серед дизайнерів-графіків прийнято цей день святкувати неординарно і пам’ятно – організовувати конкурси, виставки, а також мистецькі фестивалі.

Цього року в місті Тернополі відбулося чимало виставок, серед яких була також виставка робіт відомого графіка Євгена Тимофійовича Удіна, який родом з Донецька. Пан Євген доцент кафедри образотворчого мистецтва, викладач художньої графіки та технологій друкарства у Тернопільському національному педагогічному університеті. Він є лауреатом літературної премії ім. Іванни Блажкевич, відомого графіка, живописця, скульптора, члена Національної спілки художників та Національна спілка журналістів України.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео