Віра Олександрович

Жителі Тернопілля активно вносять ідентифікаційний код у паспорт

Картка_код

Ключі електронного цифрового підпису на Тернопіллі вже отримали понад 6 тисяч платників.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

Упродовж восьми місяців цього року центри обслуговування області відвідали 344 459 платників податків, - хваляться у податковій. - Фахівці територіальних органів ДФС в області за цей час надали загалом 49 357 адміністративних послуг.

Питому вагу  у структурі наданих адміністративних послуг займає видача картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

За січень-серпень таких послуг надали 28 тисячам 892 фізичним особам, що становить 58,5% від загальної кількості наданих адміністративних послуг, - уточнюють у податковій. - Зауважимо, що працівники центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України у приміщенні ЦОП Тернопільської ОДПІ активно надають послуги із безкоштовної видачі сертифікатів ключів електронного цифрового підпису. За вісім місяців їх отримали 6 тисяч 31 платник.

паспорт
паспорт

Крім того, у залі обслуговування платників Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції (ОДПІ) виділили окреме місце із надання електронного сервісу «Інспектор он-лайн». Двічі на тиждень (у вівторок і четвер) там проводять сеанси скайп-зв’язку із платниками податків.

Від початку року послугами цього сервісу скористалися 125 платників податків, - уточнили у податковій.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео