На Тернопільщині Лановецький район пасе задніх за найважливішими показниками, що стосуються добробуту людей

image description

Показники діяльності районних державних адміністрацій за перше півріччя 2016 року оприлюднили на офіційному сайті Тернопільської ОДА.

Незважаючи на загальне 6 місце, Лановеччина пасе задніх за показниками, що впливають на добробут окремо взятого громадянина.

Так, 15 місце посів район за кількістю послуг, які фактично можна отримати в центрах надання адміністративних послуг. Це означає, що прості громадяни продовжують ходити по кабінетах чиновників, замість того, щоб уникати їх, здаючи документи через ЦНАП.

15 сходинку займає район і за показником прозорості бюджетних розрахунків: обсяг оголошених закупівель товарів, робіт і послуг у системі електронних закупівель «ProZorro» в районі продовжує бути низьким. Внаслідок цього вдалося зекономити мізерні суми і район посів 14 місце за цим показником. Хоча кількість електронних послуг, що надаються в районі доволі висока – 3 місце в загальнообласному рейтингу.

Продовжує залишатися високою сума заборгованості з виплати заробітної плати, відсотків до фонду оплати праці за останній місяць звітного періоду – 14 місце. Як наслідок – за темпом зростання (зменшення) заборгованості з виплати заробітної плати, відсотків до початку року – 15 місце.

Одне з останніх місць – 17 – район зайняв за показником середньомісячної номінальної заробітної плати.

Лановеччина увійшла в п’ятірку кращих районів лише за показниками фінансової самодостатності – покращення стану наповнення бюджету. Однак, це ніяк не відобразилося на добробуті мешканців та їхніх родин.

Вибір читачів за тиждень

Відео