Віра Олександрович

Тернопілля: найбільше сплатили імпортери сільськогосподарської техніки

unnamed (10)

У п’ять разів зросли на Тернопільщині надходження до бюджету від імпорту транспортних засобів від початку цього року.

Так, лише протягом серпня Тернопільська митниця Державної фіскальної служби (ДФС) перерахувала до бюджету 98,5 млн грн, що на 21,6 млн грн або 28,1% більше, ніж за аналогічний період торік.

Імпортували підприємствами, які торік не працювали

  • Зокрема, сплачено 88,7 млн грн - податку на додану вартість (ПДВ), що на 59,2% більше, ніж торік протягом серпня, 8,1 млн грн - мита, надходження від якого порівняно із минулорічним звітним періодом зросли на 39,7%, і 1,5 млн грн акцизного податку, що на 15,4% більше, ніж за аналогічний період 2015 року, - перелічує в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. – Окрім того, надійшло 0,2 млн грн плати за здійснення митних формальностей та іншого.
  • unnamed (11)
    unnamed (11)

Збільшенню надходжень посприяло здійснення імпорту підприємствами, які торік не працювали (у тому числі, із місцем обліку в інших областях України – прим.). Так, усього в серпні 2016-го 34 підприємства, які почали свою діяльність цьогоріч, сплатили 15,5 млн грн, або 15,7% від адміністрованої митницею загальної суми податків.

  • Важливу роль у збільшенні надходжень відіграло також зростання обсягів імпорту підприємствами, які були бюджетоформуючими у минулому році. У тому числі - сезонна активізація імпортерів сільськогосподарської техніки, - уточнює фахівець.

Усього в серпні підприємства, які збільшили надходження, сплатили 56 млн грн, або 56% від адміністрованої суми, що удвічі більше, ніж у серпні минулого року.

Суттєва активізація імпорту транспортних засобів

Оформлення підприємств із місцем обліку в інших митницях ДФС теж дало результат (про це докладно чит. ТУТ прим.). Зокрема, у серпні 2016 року здійснювали імпорт 25 таких підприємств. Вони сплатили 17,5 млн грн, або 18% від адміністрованої суми.

  • Чималу частину надходжень до бюджету забезпечила активізація імпорту транспортних засобів, - додає пані Антонович. - Середньомісячні надходження перших семи місяців цього року становили 1,9 млн грн. Уже в серпні перераховано 9,5 млн грн, тобто зростання - у 5 разів!

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації і країни походження товарів становить 2,8 млн грн, або 1,6% від адміністрованої суми податків. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • Найбільше податків сплатили при митному оформленні зернозбиральних комбайнів, бурякозбиральних та інших машин і механізмів для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, легківок і конвеєрного обладнання, - уточнює Оксана Антонович.

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео