Костянтин Липка: Греко-римська боротьба виховує позитивні якості в характері (фото)

IMG_3845

Тернополянин Костянтин Липка греко-римською боротьбою займається 14 років, а працює тренером – 6. Як тренер, чоловік гордий за своїх вихованців, адже вчора, 13 вересня, він прийшов разом із своїм учнем Олександром Шевчуком, щоб отримати нагороду від Тернопільської міської ради з нагоди Всесвітнього дня фізичної культури та спорту.

- Боротьба виховує позитивні якості в характері, - каже Костянтин. - Звісно, що не всі стануть олімпійськими чемпіонами, однак для фізичного розвитку та загартування це дуже корисно. Будь-який вид спорту дозволяє зробити психіку більш стійкою, готує людину до стресів, щоб вона могла швидше і легше з ними справлятися.

Тренер переконаний у тому, що заняття боротьбою вчить, що життя – це не лише перемоги, але й поразки, які варто приймати з гідністю.

- Однак для дівчат тут місця все ж немає. Адже греко-римська боротьба – це суто для чоловіків, - стверджує чоловік. - Для них є вільна боротьба. Чоловіки ж не займаються художньою гімнастикою.

Один з вихованців Костянтина Липки сьогодні разом з ним прийшов отримувати нагороду. 13-річний Олександр відвідує заняття з греко-римської боротьби 3,5 роки. Сашко став бронзовим призером на чемпіонаті України.

- На боротьбу мені запропонував піти тато, - каже хлопчик. - Тепер я дуже радий своїм успіхам, і тим, що мене нагороджують. Я хотів би стати олімпійським чемпіоном.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео