Віра Олександрович

Валютника у Тернополі обікрали, коли він заснув на дивані (фото, відео)

Основне

Віджим пластикових вікон, виламування або псування серцевин замка, підбір ключів і вільний вхід через незачинені двері – такими є основні методи «роботи» злодіїв, що орудують на Тернопіллі.

Досвідченому «домушнику» жоден замок уже не створює проблеми. Злодію часто  потрібно лише дві-три хвилини, щоб потрапити до квартири. А відтак – кількість квартирних крадіжок зростає, причому як в Україні загалом, так і в нашій області.

Заїжджі крадії – це, зазвичай, «знавці своєї справи»

Сл_дчий говорить
Сл_дчий говорить

- За 8 місяців минулого року було скоєно 190 крадіжок. У 2016-му на Тернопільщині їх уже зареєстрували 212 , – стверджує старший оперуповноважений в особливо важливих справах кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в області Іван Бачинський. – Збільшення рівня злочинності, відповідно, становить 11,6%. На нашу думку, стається це і через погіршення матеріального стану частини населення.

[embed]https://youtu.be/9tJQGATA6fo[/embed]

Заїжджі крадії – це, зазвичай, «знавці своєї справи», а тому спіймати їх – вкрай складно. Серед місцевих – переважають «аматори». Вони, зазвичай, ламають двері та вікна, бо не мають спеціальних засобів зламу. Серед жертв крадіжок – різні люди, причому випадки бувають майже унікальні, стверджує Іван Бачинський.

В_дмички
В_дмички

В_дмички2
В_дмички2

[embed]https://youtu.be/d5R0qkonrzU[/embed]

Останню таку крадіжку зареєстрували буквально вчора. Чоловік, який займається обміном валют, повернувся ввечері додому і заснув на дивані. Гроші у пакеті кинув на стіл, поруч. Вранці прокинувся і помітив пропажу. Злодії залізли до помешкання через відчинений балкон, скориставшись прибудовою, яку зробив сусід із першого поверху.

[embed]https://youtu.be/E7-ERr8iTpk[/embed]

Немає таких місць у помешканні, куди злодії не заглядають

Принагідно правоохоронці дали кілька рекомендацій щодо зберігання цінних речей. Так, у помешканні гроші і коштовності слід тримати у важкодоступних місцях, а найкраще – в сейфах банків.

[embed]https://youtu.be/hNhX0oPIwp4[/embed]

Доволі часто після крадіжки у помешканнях залишається такий рейвах, що це шокує власників. Особливим стресом це стає для жінок. Зазирають злодії навіть у морозильні камери, під ліжка і дивани. А книжкові шафи і шафи для одягу – це перше, що вони перевіряють. Буває, щось знаходять, ця сума їх задовольняє і вони вже більше нічого не рухають. Тому краще коштовності і гроші тримати частинами.

[embed]https://youtu.be/QHVbjcd0E3U[/embed]

Хороші подвійні двері із кількома якісними замками здатні відлякати навіть бувалого злодія, адже йому потрібно буде багато часу на злам, уточнив завідувач сектору Науково-дослідного криміналістичного центру Володимир Базар.

- Такого замка, який не змогли б зламати, нині немає, - каже він. - Не раджу також ставити звичайні китайські двері. Потрібно ставити два замки, причому – різних систем.

До слова, найкращим методом захисту майна виявилося підключення оселі до пункту державної служби охорони. За кілька останніх років крадіжок із квартир, які підключені до пульта Управління поліції охорони, не було. Хоча проникнення у такі помешкання фіксували, проте злодії утікали, бо їх лякала наявність сигналізації.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео