Віра Олександрович

Тернопільський податківець знешкодив злочинця зі зброєю

Кайданки

В управлінні патрульної поліції Тернополя вирішили, що один із місцевих податківців заслуговує на заохочення. Відзначити Миколу Танчака просили за проявлений ним професіоналізм і мужність під час знешкодження злочинця.

Виявилося, що старший інспектор із оперативної діяльності Штабу оперативного управління Головного управління ДФС у Тернопільській області - старший лейтенант податкової міліції Микола Танчак 15 вересня, близько 22.20, став випадковим свідком кримінального «трафунку». На щастя, чоловік не розгубився. Адже правопорушник міг застосувати зброю щодо працівника патрульної поліції.

За інформацією оперативного управління Головного управління ДФС в області, зброя була оголена, на витягнутій руці і спрямована у бік поліцейського.

Вій
Вій

Оперативно зреагувавши і проявивши мужність, працівник ДФС знешкодив правопорушника і допоміг разом із працівниками патрульної поліції затримати його та ще двох нападників, - кажуть у податковій. - При подальшому огляді вилученої зброї встановили, що це - пристрій для відстрілу гумових куль системи «Вій».

МР-79-9ТМ
МР-79-9ТМ

Той пістолет був приведений у готовність. Зокрема, патрон перебував у патроннику і був знятий із запобіжника. Були патрони і в магазині, стверджують правоохоронці.

Пан Микола почав працювати в органах податкової міліції у серпні 2001 року, проходив службу у підрозділі «Фантом» на окремих територіях зон АТО у Донецькій області, - додають у податковій. - За це був нагороджений грамотою голови Тернопільської обладміністрації. А на момент інциденту тернополянин перебував у черговій відпустці.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео