Віра Олександрович

Понад мільйон стягнуть із тернопільських підприємців-порушників

мільйон

91 порушення у сфері обігу алкоголю й тютюну вже виявили на  Тернопільщині.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

Наші фахівці за вісім місяців виявили 91 порушення вимог чинного законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів, - каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. – Такими є результати проведених контрольно-перевірочних заходів.

Зокрема, податківці виявили 18 фактів торгівлі алкогольним напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних. Ще 26 фактів було щодо реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Зафіксувати також 24 факти роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном без наявності ліцензій, - додає він. – Окрім того, було: 4 факти роздрібної торгівлі підакцизними товарами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, 12 - реалізації алкоголю на розлив для споживання на місці, ще 2 - зберігання алкогольних напоїв у місці, не внесеному до Єдиного державного реєстру тощо.

Загальна сума застосованих фінансових санкцій до суб’єктів господарювання-порушників становить 1 млн 76 тис. грн, констатував головний фіскал краю.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео