Орест Сарматський

Агро-новини 19 вересня

ver19

Новини аграрного сектору

На Миколаївщині виробляють рідку траву

На Миколаївщині ТОВ «Натуральні есенції» «перетворює» лікарські рослини у рідку траву — гідролати, повідомляє uhbdp.

«Ми вже навчилися виготовляти гідролати й ефірні масла з м'яти, меліси, ромашки, материнки, шишок ялівцю, кукурудзяних рилець, лаванди, фенхелю, кропу, коріандру, шавлії, глоду, чебрецю, полину, деревію. Наша продукція високо цінується на світовому ринку, її знають у Києві, Дніпрі, Харкові. Наші гідролати замовляють українці, які живуть за кордоном. Чому? Продукція «Натуральних есенцій» якісна, екологічно чиста, а цінова політика — гнучка. Ми налагодили зв'язки з професійні медиками, травниками, косметологами, як в Україні, так і за кордоном (Канада, США, Бутан, Словенія), які використовують нашу продукцію і відзначають її виняткові цілющі властивості», — зазначила Інеса Крашевець-Любченко, яка продовжує і розвиває сімейну справу.

За її словами, «ТОВ «Натуральні есенції» з виробництва ефірних масел і гідролатів було відкрито у 2009 р. й досі в Україні тільки ця компанія займається їх виготовленням.

19091
19091

«Гідролат — унікальний рослинний продукт, по суті, рідка трава. Його отримують методом холодної витяжки з рослин легких речовин, які є активними і представляють лікувальну цінність. У гідролаті фіторечовини знаходяться в підвішеному стані у дистильованій воді, яка є кістяком продукту. Активних речовин в кожній рослині досить мало, і отримати концентрований гідролат — складний процес. Але він того вартий. Завдяки унікальній технології, рослинні компоненти у гідролаті залишаються такими ж живими, як і в самих рослинах», — зазначила вона.

Крім того, за її словами, виробництво гідролатів та ефірних масел безвідходне, відходи переробки трав стають добривом для землі або мульчею.

«У нас в оренді кілька гектарів землі у Баштанському районі Миколаївської області. Тут ми культивуємо тільки ісоп. Крім того, сировину закуповуємо у фермерів, які спеціалізуються на вирощуванні лікарських трав, або на оптових базах, що займаються збором трав на продаж. Зараз завдяки співпраці з UHBDP ми знайшли відповідальних партнерів у Запорізькій області, у нас склалися тісні зв'язки з фермерами-травниками з Херсонської області. Ми готові до співпраці з людьми, що займаються вирощуванням трав», — сказала вона.

За її словами, ця рослина невибаглива, вона любить сонце і не вимагає великої кількості води.

У КПІ презентували інноваційний винахід для сільського господарства

Фахівці холдингу Нuman Тransparency Іnnovation (НТІ) спільно з науковими співробітниками НТУ «КПІ» ім. І. Сікорського представили сучасний інноваційний продукт у сфері сільського господарства – ультразвуковий кавітатор для знезараження рідин, повідомляє відділ інформаційної та соціальної політики.

Презентація винаходу відбулась 1 вересня 2016 р. у виставковій залі Наукового парку «Київська політехніка» при Національному технічному університеті України «КПІ» ім. І. Сікорського.

«Кавітатор було продемонстровано Президенту України Петру Порошенку, який цього дня відвідав університет та оглянув виставку останніх технологічних рішень та інноваційних розробок, що є продуктом спільної роботи студентсько-викладацького складу «Київської політехніки» та вітчизняних компаній», — сказано у повідомленні.

 

19092
19092

Також додається, що практичне застосування пристрою забезпечує знезараження будь-яких рідин, що, в свою чергу, покращує їх якісні показники, смакові, поживні та технологічні властивості. Застосування кавітатора дозволяє на молекулярному рівні подрібнити та знищити біологічні об’єкти, що містяться в рідині, не пошкоджуючи при цьому мікрофлору. Можливості презентованого кавітатора є набагато ширшими, ніж можливості подібних приладів у світі, в Україні ж його аналогів немає.

«Визначальною метою холдингу Нuman Тransparency Іnnovation є впровадження високотехнологічних інноваційних рішень для підвищення ефективності вітчизняного сільського господарства. Саме таким рішенням є ультразвуковий кавітатор, розробка якого, сподіваємось, стане важливим кроком у науці та в агробізнесі», – коментує засновник Фундації «Аграрна наддержава» Андрій Гордійчук.

На Львівщині відкрили сучасну свиноферму

У с. Подусільня Перемишлянського району (Львівська область) відбулось урочисте відкриття сучасного тваринницького комплексу ТзОВ НАТТІРА, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Такий промисловий комплекс дає можливість вже протягом 3-6 місяців отримувати товарну продукцію. Звичайно, позитивом є те, що завдяки відкриттю цього комплексу створюватимуться нові робочі місця. Важливо, що на підприємстві дотримуються усіх санітарних норм», — зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

 

19093
19093

За його словами, на повну проектну потужність підприємство вийде уже до кінця року і працевлаштує 20 осіб.

«ТзОВ НАТТІРА організовано на майнових паях жителів села Подусільна. За власні кошти засновників проведено благоустрій території та реконструкцію напіврозваленого корівника під свиноферму на 1,8 тис. голів», — сказано у повідомленні.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео