Оксана Бучко

Кум до кума по твоє

Виставку графічних робіт ІV Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни», а також серію документальних фільмів «Неймовірні українці» показали тернополянам на Антикорупційній тусівці «Чесно про незаконне збагачення». Учасники заходу провели майстер-класи з арт-активізму та виявлення незаконного збагачення.

- Ми демонструємо деякі роботи виставки  «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни», - розповіла модератор проекту Наталя Соколенко. - Серед учасників були представники Ірану, Венесуели, Польщі. Крім графіки, конкурс включав текстові роботи та гасла. Одне з гасел переможців  щодо визначення корупції звучало так: «Кум до кума по твоє».

unnamed-2
unnamed-2

Серія фільмів включала наступні: фільм про процес відбору працівників спеціалізованої антикорупційної прокуратури «ПротиДія», про роботу місцевих рад у Донецькій області, які прийшли до влади після виборів у 2015 році «Сильні громади Донеччини» та про актуальність та першочерговість судової реформи «Об’єднані реформами».

unnamed-1
unnamed-1

Молоді тернопільські активісти під час обговорення фільмів зауважували, що таку інформацію можна вдало використати під час наступних проектів. Також наголошували, що інформування населення іде поруч із будь-якою діяльністю.

unnamed-3
unnamed-3

- Дуже важливо правильно використовувати мистецтво мови, щоб говорити до широкого кола людей, - додала Наталя Соколенко. - Адже сьогодні ми ще маємо цей стиль спілкування від радянських часів, що без хабарів далеко не заїдеш.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео