Оксана Бучко

Тернополян закликали досліджувати законність збагачення депутатів

dscn8841

Зупинити незаконне збагачення закликали тернополян спікери антикорупційної вечірки. Мова йшла про аналіз інформації щодо доходів депутатів та діяльності влади загалом.

Антикорупційну тусівку «Чесно про незаконне збагачення» провели у Тернополі 16 вересня громадські активісти, журналісти, аналітики, представники руху «ЧЕСНО», Transparency International Україна, «Украв», «Доступ до правди», Centre UA, «Центр протидії корупції».

dscn8853
dscn8853

- На сьогодні ми маємо справу по статті про незаконне збагачення, яку доводимо до суду, - розповів аналітик департаменту аналізу політики Transparency International Україна Дмитро Якимчук. - Зазвичай, подарунки, призи та виграші чиновників залишаються законними. Такі справи до судів не доходять. Без ініціювання змін в законодавство у боротьбі з корупцією результатів досягти неможливо.

dscn8849
dscn8849

Збагачуються не зовсім законно також і, так звані, «пересічні» громадяни. У цьому допомагають різноманітні державні програми, які, ніби то, підтримують незабезпечені верстви населення.

- Проводили дослідження програми «Власний дім» саме у Тернопільській області, - зауважила редактор сайту «Доступ до правди» Леся Ганджа. - За результатами видно, що житло потребують люди лише у передмістях Тернополя. Жителів віддалених сільських районів серед учасників програми немає.

Повідомити про корупційні дії громадяни можуть активістам порталу «СТОПКОРУПЦІЯ», мережі викривачів «Corrupt UA», проекту «ХАБАРДОКС», всеукраїнської спеціальної колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю, громадського руху «ЧЕСНО». А слідкувати за корупційними справами можна на сайті Ukr.aw. Інформацію про публічних осіб можна знайти у Відкритому реєстрі національних публічних діячів України.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео