Один із молодих літературних «левів» Тернопільщини створив «Кулемет»

novyny-z-shumska-2

Власне, віком він уже далеко не юнак: за плечима сповнене творчої наснаги життя журналіста районних і обласних видань, публіциста з гострим, іноді дуже нещадним для негативних явищ людського буття, пером. Молодий він лише за стажем у Спілці письменників України, у члени якої був прийнятий лише позаторік, хоч ішов до цієї віхи давно, бо в творчому доробку має чимало художніх перлин. Мова йде про краєзнавця, поета й прозаїка Ігоря Фарину із м. Шумськ, котрий за підсумками  першої частини Всеукраїнського літературного конкурсу рукописів прози «Крилатий лев» на найкращу книгу 2016 року, потрапив у десятку кращих літераторів за свій роман «Кулемет». Твір цей, що присвячений темі українсько-польських взаємин, охоплює період від 18 – 20 рр. минулого століття до, так званих, хрущовських часів.

novyny-z-shumska-1
novyny-z-shumska-1

   На запитання як йому вдалось створити свій «Кулемет», котрим наш земляк вразив серця поважного й прискіпливого журі, а тепер, сподіваємось, і серця читачів, п. Ігор відповів коротко:

- Завдяки краєзнавчим студіям, коли свого часу я готував матеріали з Шумщини для енциклопедичного словника про міста і села Тернопільської області. При цьому «відкопав» такий потужний місцевий  історичний пласт, що його просто неможливо було не використати для написання художнього твору, де були б узагальнено чимало подій і явищ цілої епохи, які  до того недостатньо, або й зовсім не висвітлювались.

   Незабаром  роман Ігоря Фарини, разом із творами інших відзначених на конкурсі авторів з Києва, Івано-Франківська та Львова, побачить світ у часописі «Дзвін», а можливо, й окремою книжкою в одному з поважних видавництв, про що вже ведуться перемовини.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео