Про визнання добровольчої армії сьогодні розповіли у Тернополі (фото, відео)

img_4015-copy

В нашому місті другий тиждень поспіль діє новостворена комісія, яка відповідає за надання статусу учасника бойових дій добровольцям. Аналогічні комісії також створюються й у інших містах та обласних центрах країни, а подекуди повноцінно діють.

Сьогодні, в Тернополі відбулась прес-конференція на тему: «Українська добровольча армія визнана народом», у якій взяли участь: Андрій Шараськін - керівник громадсько-політичної платформи Національний рух «Державницька ініціатива Яроша», Юрій Юрик - заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації та Дмитро Гайдуцький - координатор Національного руху «Державницька ініціатива Яроша» в Тернопільській області. Вони розповіли детальніше про ситуацію, що склалася в нашій державі з визнанням добровольців та окреслили завдання комісії в Тернопільській області.

img_4023-copy
img_4023-copy

- Українська добровольча армія виступає правонаступницею, адже добровольчі батальйони після розходження з «Правим сектором» залишилися з Дмитром Ярошем. Ми не могли оминути тих, що воювали із самого початку,адже, якби не добровольці і потуга людей, які йшли не за статусом, яким не потрібна була заробітна плата… - розповідає Андрій Шараськін. - Ви знаєте прекрасно, заради таких хлопців ми почали цей всеукраїнський проект, розробка і ініціатива якого належить Державницькій ініціативі Яроша. Ми цей проект запустили і хочу сказати те, що такого сприйняття на місцях, в областях, і районах ми не очікували. Думали, що буде складніше, адже на державному рівні, централізовано – це все дуже складно. Півтори роки наша соціальна служба займається такими питаннями і ми намагаємося все це протиснути наверх.

img_4063-copy
img_4063-copy

Станом на сьогодні 65 загиблих невизнаних добровольців вже отримали статус учасника бойових дій і їх сімї отримують допомогу на державному рівні.

- Ми пішли зворотнім шляхом – через обласні, міські і районні ради, через прийняття рішення обласними радами про визнання добровольців і створення комісії на території області. Тому що влада, пільги та інше – все це зосереджено на місцях, - додає Андрій.

[embed]https://youtu.be/Kj2u5vFr2gs[/embed]

- Наше завдання, донести до якомога більшої кількості добровольців та учасників АТО, що є така комісія, щоб вони зверталися до нас з питань надання статусу учасника бойових дій, - каже заступник голови ТОДА Юрій Юрик.

Незабаром комісія працюватиме повноцінно. Її члени запрошують небайдужих, членів громадських організацій, та добровольчих батальйонів до плідної співпраці.

[embed]https://youtu.be/c4Ga21TK7lc[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео