«Я б у пожежники пішов...» - школярі на Тернопільщині дізналися більше про рятувальників

chortkiv-eksk-v-pozhezhnu-chastynu-19-09-2016-2

Фахівці Чортківського районного центру зайнятості провели професіографічну екскурсію у 6-у Державну пожежно-рятувальну частину Управління ДСНС України у Тернопільській області для дев'ятикласників загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7.

Начальник пожежної частини, майор служби цивільного захисту Микола Погорецький розповів учням про те, що бути пожежником — це важлива і почесна справа, що ця професія для сильних духом, відважних та рішучих людей. Майор ознайомив юнаків та дівчат із особливостями роботи пожежних частин, а також розвіяв помилкові стереотипи про те, що робота пожежника — не лише чоловіча. За його словами, навчальні заклади готують кваліфікованих пожежників-рятувальників як чоловіків, так і жінок.

chortkiv-eksk-v-pozhezhnu-chastynu-19-09-2016
chortkiv-eksk-v-pozhezhnu-chastynu-19-09-2016

Школярі цікавилися, якими знаннями, якостями, уміннями потрібно володіти, щоб відповідати вимогам цієї непростої професії. Працівники пожежної частини зазначили, що окрім грунтовних знань з фізики, математики, української мови справжні фахівці мають володіти високою ерудицією та швидкістю реагування, бути уважними, пильними, мужніми, бути готовими будь-якої миті ризикувати своїм життям заради інших.

Найбільше учнів зацікавили пожежні захисні костюми та каски, спорядження, робочі інструменти.

chortkiv-eksk-v-pozhezhnu-chastynu-19-09-2016-3
chortkiv-eksk-v-pozhezhnu-chastynu-19-09-2016-3

Професіографічна екскурсія дала можливість дітям ознайомитись з особливостями професії пожежник-рятувальник, оцінити її негативні та позитивні аспекти, побачивши все на власні очі. Вони також ознайомилися із головними правилами безпеки в побуті. Ці вкрай необхідні знання допоможуть зберегти найбільшу цінність — своє життя і життя інших людей, а ще, можливо, й обрати професією свого життя.

Вибір читачів за тиждень

Відео