Орест Сарматський

Агро-новини 21 вересня

ver21

Новини аграрного сектору

Українська безпілотна сільгосптехніка з'явиться у жовтні

Запорізька компанія «Інфоком ЛТД» анонсувала реліз першої вітчизняної системи автопілоту для наземних транспортних засобів Pilotdrive, повідомляє ain.ua.

Проект знаходиться на завершальній стадії — представити автопілот світу розробники готуються вже в жовтні.

Pilotdrive — це система безпілотного керування автомобілем, яку можна встановити на будь-який вид транспорту — вантажний, пасажирський, особистий автомобіль та сільгосптехніку. Програмна частина повністю розроблена інженерами «Інфоком», проте апаратну частину доводиться закуповувати за кордоном (Америка, Німеччина, Китай).

«На українському ринку просто немає відповідних апаратних рішень», — пояснили представники компанії.

Наявність Pilotdrive у транспортному засобі видають тільки встановлені камери, датчики, радари і тепловізор, які і дозволяють машині орієнтуватися у дорозі. Автопілот розпізнає розмітку дороги, її ширину, вміє орієнтуватися в умовах бездоріжжя. Датчики безпілотника охоплюють 360 градусів, що виключає виникнення сліпих зон. Сенсорні системи розпізнають дорожні знаки, пішоходів і навіть тварин, що вибігали на проїжджу частину. Реакція автомобіля на перешкоду моментальна, запевняють розробники, — система аналізу і прийняття рішень спрацьовує за частки секунд.

Український автопілот адаптований під реалії українських доріг — особливих умов на трасі йому не буде потрібно, кажуть в «Інфокомі».

21091
21091

Сенсорні системи автомобіля захищені від дощу і туману.

Система моніторингу Pilotdrive виводить повну інформацію про місцезнаходження, напрямок руху БНТС, пройдений шлях, швидкості на будь-якому етапі руху, реальному витраті палива, працездатності всіх систем управління «розумним автомобілем».

Як стверджують в «Інфокомі», Pilotdrive може використовуватися в оборонній промисловості, гірничодобувній галузі, сільському господарстві (трактори, комбайни), МНС, логістиці, а також в умовах міського трафіку (вантажний транспорт, особисті авто, автобуси, таксі).

Українську систему тестують в умовах реальних доріг практично кожен день. Готовий продукт представлять у жовтні — на XIII Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2016» у Києві. Для цього на базі автомобіля КРАЗ створили демонстраційний зразок Spartan, який і продемонструє публіці можливості українського автопілота.

Зі своїми рішеннями «Інфоком» планує виходити на міжнародний ринок. Однак у першу чергу, компанія прагне розвивати безпілотну інфраструктуру в Україні і готується вийти з пропозицією до уряду щодо сприяння у розвитку безпілотних технологій у країні.

Ринок землі не запрацює найближчі 3-5 років — думка

Лідери парламентських політичних сил навряд чи ризикнуть піднімати тему скасування земельного мораторію до наступних виборів до Верховної Ради України, тому введення повноцінного ринку земель не варто очікувати у найближчі 3-5 років.

Про це в інтерв'ю порталу Hubs заявив голова підкомітету з питань земельних відносин Аграрного комітету ВРУ, народний депутат Олег Кулініч.

«Особисто я не бачу у стінах парламенту необхідної кількості голосів за законопроект «Про обіг земель». Чому? Тому що, коли політична сила приходить до влади, її точка зору у цьому питанні кардинально змінюється. До виборів лідерам політичних сил взагалі не вигідно говорити про повноцінний ринок землі. Я вважаю, що протягом 3-5 років повноцінного відкриття ринку землі не буде», — зазначив він.

 

21092
21092

За його словами, зараз подібну законодавчу ініціативу могли б не підтримати не тільки парламентські фракції і групи, а й деякі мажоритарники, які представляють сільські округи.

Олег Кулініч нагадав, що метою мораторію початково було дати можливість малому і середньому бізнесу підтягнути свою матеріально-технічну базу, щоб у перспективі увійти на ринок землі повноцінними гравцями. На думку голови земельного підкомітету, зараз ця мета частково досягнута, тому необхідно дуже поступово і юридично грамотно рухатися в напрямку відкриття ринку.

На Теофіпольському цукрозаводі заявили про рейдерське захоплення

На Теофіпольському цукровому заводі (Хмельницька область) з'явилися люди у масках і зі зброєю, повідомляє Аgronews.

Як стало відомо, в офісі компанії «Україна 2001» працюють харківські податківці. Вони перевіряють документи на поставки продукції контрагентам з Харківської області. Причиною тому, ніби як, викриття діяльності конвертаційного центру з відмивання грошей, у рамках якого й здійснюється перевірка Теофіпольського цукрового заводу.

21093
21093

На підприємстві нарікають на протиправні дії податківців, які ввірвалися в адміністративну будівлю, розтрощили вікна і двері. Запевняють, що всі звинувачення податківців безпідставні та говорять про рейдерське захоплення підприємства.

Через дії податківців у місті зачинили школи та садочки. Місцеві жителі зібралися з протестом, перекривали дороги. На підприємствах компанії працює близько 3 тис. осіб, і всі вони бояться втратити роботу. Для запобігання сутичок на місці працюють представники Національної поліції України.

Вибір читачів за тиждень

Відео