Орест Сарматський

Кавалер ордену Британської імперії розповів у Тернополі про життя, смерть та нейрохірургію

У Тернополі відомий британський нейрохірург Генрі Марш, який уже 23 роки регулярно відвідує Україну, презентував свою книгу.

Книга всесвітньовідомого медика так і називається – «Історії про життя, смерть та нейрохірургію». У цій книжці спогадів і роздумів відомого британського нейрохірурга можна знайти багато захоплюючих історій, у яких головне – це етика стосунків між лікарем та пацієнтом, тонка межа між гіркою правдою і крихкою надією. Як переконаний Генрі Марш, бути висококласним нейрохірургом – цього не досить, щоб бути …Генрі Маршем. Треба ще мати найкращі людські якості – доброту, вимогливість до себе, любов до людей і неабиякий талант оповідача.

unnamed-10
unnamed-10

Під час презентації книги гість з Великобританії торкнувся і теми корупції в нашій медичній системі. Адже він, так би мовити, понад двадцять років вивчав Україну «під мікроскопом» в операційних, а потім написав книжку про нейрохірургію у двох рідних йому містах: у Лондоні та у Києві. Хірург вже більше двох десятиліть поспіль приїжджає до Києва, щоб допомагати українським колегам робити складні операції. За його підтримки у 2001 році у столиці було відкрито Міжнародний центр нейрохірургії.

unnamed-14
unnamed-14

«ТЕРЕН» готує розширену версію з презентації книги Генрі Марша у Тернополі, з якою наші читачі ознайомляться згодом.

unnamed-15
unnamed-15

unnamed-12
unnamed-12

unnamed-11
unnamed-11

 Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео