Віра Олександрович

Тернопільська облрада: робота на тлі скандалів (фотофакт, відео)

Близько трьох годин формували порядок денний на сесії Тернопільської облради сьогодні, 22 вересня. Втім, ухвалити частину важливих рішень депутати все-таки встигли.

Відкрили засідання о 10.30, але навіть тоді, коли на годиннику було 13.00, порядок денний не був сформований. Розпочали депутати роботу тільки після кількох гучних заяв і пропозицій, а також - внесення до запропонованого проекту ще ряду важливих питань, запитів і звернень. Не обійшлося і без скандалів (читайте ТУТ і ТУТприм.).

Представників трудового колективу не послухали

Депутати сьогодні прийняли рішення щодо реорганізації КУТОР «Обласний центр профілактики і боротьби із СНІДом» і створили комісію із припинення цієї юридичної особи. Цитуємо рішення: "Вважати комунальну установу Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний наркологічний диспансер» правонаступником прав і обов’язків комунальної установи Тернопільської обласної ради «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом».

unnamed-37
unnamed-37

На сесії також затвердили звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2016 року і внесла зміни до обласного бюджету на цей рік. Зазнала змін і «Програма збереження культурної спадщини Тернопільської області на 2016-2020 роки».

Питання про звільнення «старого» і призначення нового головного редактора комунального видання «Свобода» внесли у порядок денний – з голосу. «За» проголосували 34 депутати. Представники трудового колективу вимагали, щоб це питання депутати розглянули першочергово. Але політики не погодилися. Мовляв, є чимало важливіших пунктів у порядку денному із понад 60-ти питань.

Господарка у депутатів нині була у фаворі

Серед ухвалених сьогодні – низка господарських питань. Зокрема, депутати вирішили надати фізичній особі-підприємцю Юрію Петрику (с. Новосілка Підволочиського району) акт про надання гірничого відводу для розробки Новосілківського родовища цегельної сировини. Також надали комунальному підприємству «Бучацький комбінат комунальних підприємств» (м. Бучач) спеціальний дозвіл на користування надрами із метою геологічного вивчення. Згодом на сесії затвердили ряд статутів. Зміни торкнулися установи Тернопільської обласної ради "Мельнице-Подільський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат» і Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.

unnamed-38
unnamed-38

Оскільки сесія ще триває. Депутати планують розглянути і звернення, із якими виступив голова фракції Радикальної партії Богдан Яциковський. Тим паче, його пропозиції зачіпали дві доволі гострих теми – функціонування кар’єрів на Тернопіллі і порушення, допущенні керівником КП «Теплокомуненерго».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=st11CPYKIP8&feature=youtu.be[/embed] [embed]https://www.youtube.com/watch?v=iHsQoFSkNqE&feature=youtu.be[/embed]

Депутати уже підтримали запити своїх колег. Зокрема Ігоря Леськіва стосовно ремонту Трибухівського будинку культури отримав більшість голосів. Депутати вирішили звернутися до органів місцевого самоврядування усіх рівнів і органів виконавчої влади із проханням - допомогти у зборі коштів. Проголосували і «за» запит депутата Олександра Башти. Йшлося про перевірку використання бюджетних коштів під час будівництва підпірних споруд на річці Серет, що у селі Залізці Зборівського району.

unnamed-39
unnamed-39

Засідання триває. Про те, що там відбуватиметься, ми повідомимо читачам згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео