Тернопільські свободівці знову лягли під партію Порошенка?

oblrada_d0291

На сьогоднішню сесію Тернопільської обласної ради планують з голосу винести питання про призначення головного редактора газеті «Свобода».

Замість в.о. Михайла Лисевича (якого підтримує колектив і якому нещодавно Президентом було присвоєно почесне звання “Заслужений журналіст України”) головним редактором депутатам пропонують затвердити чергового історика з оточення голови ОДА Степана Барни Віктора Уніята.

Про можливу причину такого поспіху «Терен» писав в статті «В Тернополі знищують газету, бо хочуть приватизувати будинок?».

Враховуючи, що депутатам пропонуватимуть прийняти рішення, яке суперечить раніше прийнятому, де обласна рада вирішила вийти з засновників газети, враховуючи спротив колективу та юридичні колізії, сміливо можна припустити, що ініціатива зміни редактора педалюється владою.

За інформацією «Терену», головними союзниками у цьому питанні порошенківці, що мають найбільшу фракцію обласній раді та свого голову, вирішили обрати ... опозиційних свободівців.

Керівник обласної організації ВО «Свобода» 2 дні виторговував певні преференції, перебуваючи в стінах ОДА. За це Олег Сиротюк гарантував покірне голосування підлеглих йому депутатів. Враховуючи поняття партійної дисципліни, згоди простих свободівців Сиротюку навіть не було потрібно - їх поставлять перед фактом безпосередньо на сесії.

Кількість голосів цих 2-х фракцій цілком достатньо, щоб ухвалити рішення. Навіть, якщо воно суперечить попередньому і нормам закону.

Нагадаємо, що після місцевих виборів представники партії Порошенка отримали посади в Тернопільській міській раді в рамках домовленостей з міським головою свободівцем Сергієм Надалом.

Читайте також до теми ТУТ. 

Вибір читачів за тиждень

Відео