Туристичний путівник презентували в Тернополі (фотофакт)

Київський краєзнавець Олена Крушинська завітала до нашого міста з довгоочікуваною презентацією туристичного путівника «Дністер».

Книгу презентували сьогодні, 22 вересня, у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці.

unnamed-44
unnamed-44

- Ми сьогодні говоримо про річку, яку тернополяни вважають своєю, - каже автор книги Олена Крушинська. – Дністер - найбільша річка Західної України, але дивина в тому, що за весь час про неї не вийшло жодних путівників, якщо не рахувати брошури для туристів-водників (60 рр.). Чомусь ми до цього не доходили раніше. А коли мені вдалося за це взятися, то я стала створювати книгу так, щоб памятки, які ми сьогодні можемо побачити, до яких ми можемо торкатися, складали якийсь каркас. А на каркас я вже нарощувала якісь цікаві факти, життєві пригоди, та різні історії.

unnamed-52
unnamed-52

Отже «Дністер» є першим путівником і першим історико-краєзнавчим виданням, яке присвятили одній із трьох найдовших річок нашої країни (1362 км). Вона бере початок у Карпатах і впадає в Чорне море, перетинаючи чотири історико-географічні регіони: Галичину, Поділля, Буковину та Бессарабію.

unnamed-51
unnamed-51

- Загалом Дністер дуже оманливий, - каже Олена. - Це пояснюється трьома «Н»: незвіданість, нескінченність та несподіваність.

unnamed-50
unnamed-50

Дізнатися усі цікавинки, які можна відчути, побачити та перевірити у подорожі, можна прочитавши путівник. А затяті мандрівники можуть спробувати написати свою історію.

unnamed-47
unnamed-47

unnamed-46
unnamed-46

unnamed-45
unnamed-45

unnamed-43
unnamed-43

unnamed-48
unnamed-48

unnamed-42
unnamed-42

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео