Всупереч позиції Президента, голова Тернопільської ОДА С. Барна втручається в процес роздержавлення обласної газети

sssssssssssssssssmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Сьогодні депутати Тернопільської обласної ради прийняли рішення, відповідно до якого призначили головним редактором газети «Свобода» Віктора Уніята - відомого краєзнавця та історика, який, проте, не має досвіду в журналістській роботі.

Незважаючи на те, що обласна рада вже позбавлена таких повноважень (відбулися зміни в Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні»), незважаючи на те, що на подібні посади в інших комунальних установах було оголошено конкурс, депутати рішення прийняли, навіть не заслухавши бачення розвитку газети від новопризначеного керівника.

Проти нового керівника виступив і колектив, позицію якого тиражували тернопільські та всеукраїнські ЗМІ.

Більше того, газета знаходиться в процесі роздержавлення, рішення про яке прийняли ті ж депутати 31 травня 2016 року. Тоді ж обласна рада заявила, що виходить зі складу засновників газети «Свобода». В квітні 2016 року рішення про вихід з засновників прийняла і обласна державна адміністрація, від імені якої розпорядження підписав голова ОДА С.Барна.

Виконуючи рішення сесії обласної ради від 31 травня 2016 року, в.о.головного редактора М. Лисевич (його, до речі, і колектив і колишні засновники уповноважили провести процес роздержавлення) вчинив необхідні дії та подав відповідні документи на підготовку рішення Кабінету Міністрів про включення газети «Свобода» в першу хвилю роздержавлення.

Тим не менше, голова Тернопільської обласної державної адміністрації (він же і депутат обласної ради від «Блоку Петра Порошенка »Солідарність") С.Барна, всупереч волі колективу та норм закону, який не дозволяє втручатися владі у процес роздержавлення, таки подав подання на призначення головним редактором свого студентського товариша.

Така поведінка керівника області прямо суперечить ініціативі Президента України, який і виступив ініціатором прийняття закону про роздержавлення комунальних ЗМІ.

Про ситуацію, що склалася можна прочитати ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео