Документальну виставку в пам’ять відомого археолога відкрили у Тернополі (фото)

1

В Тернопільському обласному державному архіві відкрилася документальна виставка про життя та діяльність мистецтвознавця, історика, археолога Ігора Ґерети.

Якщо говорити про Ігоря Ґерету, то сказати можна багато, але це чи не єдиний випадок в історії України, та й загалом в історії, коли людина є великою у всіх відношеннях: як фізично, так і духовно. Постать Ігоря Петровича - це постать великого чарівника, який в другій половині ХХ століття в Тернопільській області формував навколо себе цілі середовища істориків, культурологів, політиків... людина, яка була в серидовищі національно-визвольного руху, - каже Кандидат історичних наук, заступник голови ТОДА Юрій Юрик.

Пан Ігор шанований у всіх колах і спогади про чоловіка лунають як від прихильників його діяльності, так і від учнів, колег та знайомих. Сам же Ігор Ґерета просвою діяльність казав так: «Шляхів у велику археологію є два: Перший – політати, як бджілка з квітки на квітку, з пам’ятки на пам’ятку і швидко зліпити дисертацію. Другий – повністю розкопати бодай одну пам'ятку, на що інколи йде все життя.

2
2

13
13

7
7

12
12

4
4

3
3

5
5

6
6

8
8

11
11

9
9

10
10

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео