Ім’я тернопільської майстрині Тетяни Охрицької відоме багатьом шанувальницям ексклюзивних речей (фотофакт)

2-2

З натуральною вовною дуже приємно працювати, вона тепла, жива, (адже її отримують, підстригаючи овець), м'яка, різнобарвна. Така шерсть просякнута любов'ю й позитивом. Не дивно, що вона посіла помітне місце серед матеріалів для хобі.

Ім’я тернопільської майстрині Тетяни Охрицької відоме багатьом шанувальницям ексклюзивних речей, і не лише в Тернополі. Валяння вовни в руках цієї талановитої рукодільниці завжди перетворюється у щось неймовірне – невагомо-легке і надзвичайно красиве, вишукане й насправді неповторне! Цього року Тетяна відзначає десять років своєї творчості, тому організація своєї власної виставки «Теплі акорди», яка нещодавно відкрилася у приміщенні Тернопільської бібліотеки №4, стала дуже доречною, повідомляє Діана-клуб.

12
12

17
17

Довідка. Люди виявили здатність вовни звалюватися близько 8000 років тому. Для валяння використовували знайдені залишки шерсті тварин. Після одомашнення дрібної рогатої худоби стало можливим використовувати обстрижену шерсть тварин. У 16 столітті з'явилися перші майстерні з виготовлення повсті. І тільки у 19-му столітті винайшли валяльні преси та валяльні машини. Валяння відбувалося за допомогою стискання і прокатування вовни або при механічному впливі спеціальних голок, які сплутували вовняні волокна. Володіючи секретами цього рукоділля, можна створювати оригінальні речі: одяг, аксесуари, вироби для прикрашення будинку, іграшки та багато іншого.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео