Віра Олександрович

Скарги до Києва стали традицією для тернопільських депутатів (фотофакт)

Перше засідання 4-ї сесії Тернопільської ради завершилося без скандалів. Хоча під час зібрання 22 вересня було чимало хаосу, навіть закон депутати умудрилися порушити.

Про це докладно «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ. Звісно ж, упродовж дня усіх питань депутати не розглянули. Тому незабаром зберуться вдруге. Дату повідомлять згодом.

unnamed-1
unnamed-1

Під час сесії виявилося, що депутати облради дуже стурбовані станом водних ресурсів Тернопільщини. А тому вони зробили відповідне звернення до Президента, Голови Верховної Ради і Прем'єр-міністра. Цитуємо: «У зв’язку з великою розгалуженістю і маловодністю гідрографічна сітка дуже залежна від поповнення запасів атмосферними опадами та вразлива до зовнішніх чинників. Геологічні особливості території області зумовлюють тісний зв'язок поверхневих вод зі всіма горизонтами підземних вод…». Із повним текстом можна ознайомитися ТУТ.

unnamed-2
unnamed-2

Окрім того, керівництву держави передадуть звернення щодо врахування пропозицій до проекту Закону України «Про професійно-технічну освіту» та фінансування вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації за рахунок коштів державного бюджету». Із повним текстом можна ознайомитися ТУТ.

unnamed-3
unnamed-3

Третім ухваленим проханням до столичної влади стало звернення щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Його запропонував депутат від Блоку Петра Порошенка – відомий аграрій із Підволочищини Олегом Крижовачуком. Цитуємо: «Вважаємо, що в умовах, які склалися в аграрній економіці, було б правильним визнати помилку, допущену Урядом України щодо змін у системі оподаткування в агропромисловому виробництві, та відновити правила, які діяли до 1 січня 2016 року…». Із повним текстом можна ознайомитися ТУТ.

Нагадаємо, на сесії також внесли зміни до «Програми збереження культурної спадщини Тернопільської області на 2016-2020 роки» та ухвалили низку інших питань.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео