Віра Олександрович

Тернополянам допоможуть заповнити заяву на реєстрацію платника ПДВ

dfs3

Якщо жителю Тернопілля необхідне роз’яснення щодо реєстрації платником податку на додану вартість (ПДВ), йому слід звернутися до Центру обслуговування платників за своїм місцезнаходженням (місцем проживання).

     Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  Нагадаємо, особа, що підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку, подає до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) реєстраційну заяву за формою №1-ПДВ. Це відбувається, відповідно до п. 183.1 ст. 183 Податкового кодексу (ПКУ).

     За п. 2.6 розділу ІІ Положення про реєстрацію платників ПДВ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України 14.11.2014 р. за №1130 (далі – Положення №1130), державні податкові інспекції здійснюють:

  • приймання заяв, контроль за повнотою даних щодо відповідності нормативним документам;
  • обробку даних заяв та документів щодо реєстрації (у тому числі як суб’єкта спеціального режиму оподаткування), перереєстрації, анулювання реєстрації платників ПДВ, виключення із реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування;
  • реєстрацію (у тому числі як суб’єкта спеціального режиму оподаткування), перереєстрацію, анулювання реєстрації платників ПДВ, виключення із реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування;
  • формування і надання витягів з реєстру платників податку на додану вартість (далі - Реєстр);
  •  підготовку та обробку документів щодо відміни анулювання реєстрації;
  • моніторинг платників ПДВ, включених до Реєстру.

     Усі розділи реєстраційної заяви підлягають заповненню (п. 3.5 розд. ІІІ Положення №1130 ). Тому при виникненні у особи запитань щодо заповнення певних розділів реєстраційної заяви за ф.№ 1-ПДВ, пов’язаних із діяльністю виключно такої особи у конкретному випадку, їй необхідно звернутися до Центру обслуговування платників за своїм місцезнаходженням (місцем проживання).

Фото автора

Довідка. Перелік усіх ЦОПів, що працюють на Тернопіллі, із адресами і контактною інформацією можна знайти ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео