Наукові пікніки матимуть продовження на Тернопільщині (фото, відео)

img_4284-copy

Цього тижня в Лозовій, що на Тернопільщині відбулися перші «Наукові пікніки», у яких взяли участь учні Лозовецької середньої школі І-ІІІ ступенів.

    До такого заходу діти готувалися завзято і підходили креативно, адже вони ще не були знайомі з дослідами, які практикують на пікніках.

[embed]https://youtu.be/eLFNCGhzb9c[/embed]

    Крім того, до учнів Лозовецької школи завітали «ветерани» пікніків, які відбуваються в Тернополі – це вихованці та викладачі КЗ ТМР «СЮТ» та студенти ТНТУ ім. І. Пулюя.  А також на захід завітала організатор пікніків Христина Білінська.

img_4304-copy
img_4304-copy

Ми з Михайлом Андрійовичем, вчителем фізики Лозовецької школи, вже давно працюємо разом, він постійно приймає участь у «Наукових пікніках» в Тернополі, - розповідає пані Христина. - Цим заходом ми хотіли показати те, що наука може бути простою, легкою і такою, якою вона є. Адже ви знаєте, що у місті діти багато чого бачать, знають і можуть піти на якісь гуртки чи заняття, а в селі більш обмежений простір, і не завжди у батьків є можливість відвести дитину, щоб показати їй щось нове, показати «Наукові пікніки» чи записати в розвитковий центр.

    Ідея Христини Білінської полягає у тому, щоб виходити на села і на районні центри з науковими заходами. І варто сказати те, що на Тернопільщині це виходить. Наступні пікніки очікуйте  1 жовтня в Бережанах, а після цього відбудуться подібні заходи у Чорткові  та Кременці.

Ідея наша почута, і цей проект вже запустили в дію, - розповідає жінка. – Якщо в Лозовій надійшла ініціатива від вчителя фізики, то ми радо його підтримали, і разом зробили цей захід.

    Спонсорами наукових пікніків у Лозовій виступили: компанія «Агропродсервіс», СТОВ «Дружба», місцеві приватні підприємці, а також Відділ освіти Байковецької сільської ради.

img_4316-copy
img_4316-copy

img_4315-copy
img_4315-copy

img_4320-copy
img_4320-copy

img_4247-copy
img_4247-copy

img_4251-copy
img_4251-copy

img_4283-copy
img_4283-copy

img_4199-copy
img_4199-copy

img_4241-copy
img_4241-copy

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео