Тернополянам на замітку: препарати, що містять кодеїн визнали шкідливими для дітей

kodeyin_mityng

В осінній період випадки простудних та запальних захворювань стають частішими, проте лікарі продовжують виписувати пацієнтам медикаменти, які не варто приймати дітям, молодшим 18 років.

    Американська академія педіатрії закликає батьків і лікарів припинити давати дітям до 18 років препарати, які мають кодеїн. Він міститься як у сиропах від кашлю, так і у знеболювальних, пише The Huffington Post. Попередньо американські дослідники провели дослідження, результати яких показали, що вживання кодеїну пов’язане з рідкісною, проте такою небезпечною реакцією дихання у дітей.

kodeyin_
kodeyin_

    Про побічні ефекти та наслідки кодеїну повідомило Управління продовольства і медикаментів США (FDA) :

  • 64 випадки погіршення дихання ;
  • 24 випадки смерті від кодеїну;
  • 21 летальний випадок із 24 трапився з дітьми до 12 років.

    Не зважаючи на таку статистику педіатри продовжують призначати небезпечні ліки для лікування захворювань дихальних шляхів. Кодеїн може бути небезпечним навіть для дорослих. Медики застерігають пацієнтів, розповідаючи правду про препарат:

Доволі ефективним засобом для придушення кашлю є препарат наркотичної дії - кодеїн, який так часто виписують дітям. Щоправда через побічні ефекти від цього препарату ще більше закладає вуха та з’являється надмірна дратівливість. Ліки від кашлю для дітей, що містять кодеїн можна розпізнати за часткою «Ц».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео