Віра Олександрович

У серпні тернопільські підприємці подали лише 5 скарг

skarga

Скарг до Головного управління ДФС у Тернопільській області тепер надходить набагато менше, повідомили у Відділі організації роботи управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

Упродовж восьми місяців 2016 року від платників податків Тернопільщини до нас на розгляд в адміністративному порядку надійшло лише 69 первинних скарг, в яких оскаржили 77 рішень, - кажуть у податковій. - Порівняно із аналогічним періодом 2015-го нарікань поменшало на 31 одиницю, а кількості оскаржених рішень – на 84.

    За відповідний термін Головним управління ДФС в області розглянули 60 скарг платників податків на 71 рішення. За результатами розгляду скарг, залишили без змін 60 рішень на загальну суму понад 62 млн грн. Натомість скасували повністю і частково 20 рішень на суму 6,9 млн грн.

Лише у серпні до ГУ ДФС надійшло 5 скарг, у яких оскаржили 17 рішень, - уточнюють у податковій. - За цей період спеціалісти розглянули 3 скарги на 4 рішення загальною сумою 29,07 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Увага: із 12 січня 2016 р. набув чинність наказ Міністерства фінансів України від 21.10.2015 р. за №916 «Про затвердження Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами». Новим Порядком визначили процедуру оскарження платниками податків податкових повідомлень-рішень або інших рішень контролюючих органів під час адміністративного оскарження. Одночасно цей Порядок не застосовують щодо оскарження рішень контролюючих органів, дій або бездіяльності їх посадових осіб та інших працівників, якщо спеціальним законом встановили інший порядок оскарження таких рішень, дій або бездіяльності, а також - при оскарженні постанов, прийнятих у справах про адміністративні правопорушення.

Вибір читачів за тиждень

Відео