Оксана Бучко

Призовники перед початком служби отримуватимуть 10 тисяч гривень

wp3fdv_fmxw

Матеріальні виплати перед початком військових навчань та після демобілізації отримуватимуть призовники на строкову службу. Вони служитимуть у лавах Збройних Сил, Національної гвардії, департаменту спецслужби транспорту та у військових частинах навчальних центрів.

Про це повідомили під час брифінгу у Тернопільському обласному військкомісаріаті 26 вересня.

- На даний час тривають медичні огляди, а також ознайомлення з особистими даними призовників – сімейним станом, рівнем освіти та іншим, – розповідає заступник комісара, начальник відділу укомплектування та призову обласного комісаріату Олег Денисюк. – Ми не відправляємо під час осіннього призову на укомплектування частин, які служать у зоні АТО. Більшість із тих, хто пройде навчання – а саме 400 чоловік – відправлять у частини навчальних центрів. Навчання проводитимуть в Десні та Старичах, частини цих пунктів розташовані у Рівному, Кам’янець-Подільському, Яворові та Ольшаниці.

Вік призовників – від 18-ти до 27-ти років. Навчатись відправляють від 20-ти років.

- У віці 18 років ми даємо відстрочку до 20 років або, якщо це студент – до закінчення навчання, - продовжує Олег Денисюк. – Нам потрібна довідка з навчального закладу. Процес подачі документів має прослідкувати сам призовник.

Щоб підвищити статус військового в ЗСУ запровадили матеріальні виплати – це допомога у розмірі двох мінімальних зарплат на початку навчань. Також отримають виплати у розмірі одної зарплати після демобілізації. Для цього слід зареєструватись на обліку у районному або міському віськкомісаріаті.

Урочиста відправка перших призовників відбудеться 4 жовтня.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=G-yAqeaYJzA&feature=youtu.be[/embed]

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео