Віра Олександрович

Оформити товар на митниці у Тернополі можна і у вихідні, і у святкові дні

mytnytsya

Про основні проблемні питання у роботі суб’єктів господарювання і шляхи їх вирішення говорили на зустрічі у Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

Нагадаємо, із початку минулого місяця на пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система «Єдине вікно» («Терен» про це писав ТУТ і ТУТприм.)

- Вона є повністю автоматизованою, дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізує контакти із держслужбовцями, - кажуть у податковій. - Ця система передбачає створення єдиної електронної бази даних, що дозволяє різним службам контролю і митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України і про результати його державного контролю.

Тож нещодавно задля вирішення проблемних питань, що виникають у роботі суб’єктів господарювання, у Тернопільській митниці ДФС провели зустріч керівництва із суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, декларантами, митними брокерами і представниками Асоціації платників податків України в Тернопільській області.

- Учасники заходу обговорили основні проблемні питання, які виникають при реалізації Порядку інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації, - повідомили митники. - Окрім того, присутнім розповіли про переваги використання статусу уповноваженого, або схваленого експортера, а також про нюанси здійснення митного оформлення шляхом подачі заяв про оформлення у позаробочий час, вихідні і святкові дні.

Наприкінці зустрічі присутні обговорили решту проблемних питань і висловили сподівання щодо подальшої якісної співпраці, уточнили на митниці.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео