В Барни вирішили зробити свято протестантам (документ)

1074938_214813335336036_72155593_o

Відзначити в області 500-ліття Реформації вирішили в Тернопільській ОДА. Відповідне розпорядження №553-од 23 вересня 2016 року підписав голова облдержадміністрації Степан Барна.

Як відомо, область за більшістю показників пасе задніх серед інших регіонів України. Проте, владу це не бентежить. Вони вирішили ... зробити свято для баптистів.

Робиться це з метою визнання вагомого внеску протестантських церков і релігійних організацій в розвиток релігійної, культурної і соціальної сфери України, вияву поваги до їхньої ролі в українській історії та становленні незалежної держави.

Склад оргкомітету вражає своєю кількістю. Крім чиновників, туди (за згодою) зігнали пасторів і пресвітерів більшості нетрадиційних церков, що мають своє представництво в області.

Серед іншого, планують організувати проведення урочистого заходу з відзначення в області 500-річчя Реформації, організувати в бібліотеках та краєзнавчих музеях області у жовтні-листопаді 2017 року книжково-ілюстративні та фото-документальні виставки з історії Реформації, сприяти проведенню колективами протестантських церков та релігійних організацій фестивалю духовної пісні в Палаці культури „Березіль” ім. Леся Курбаса у м. Тернопіль.

Особливо цинічним виглядає останній пункт плану заходів: організувати проведення у навчальних закладах тематичних заходів з висвітлення історії Реформації.

Нагадаємо, що голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна особливо ревно популяризував Всеукраїнську прощу в Зарваниці та палко виступав за повернення Почаївської лаври.

screenshot_1
screenshot_1

screenshot_2
screenshot_2

screenshot_3
screenshot_3

screenshot_4
screenshot_4

Вибір читачів за тиждень

Відео