Оксана Бучко

Власників старих авто запрошують прокататись 164 км дорогами Пінзеля на Тернопіллі

6de0c2addf0d085b1b433635608316a6

Старожитні автомобілі, яким 35 років і більше, презентуватимуть на сьомому міжнародному туристичному ралі історичних автомобілів «Золота Підкова 2016 — Дорогами Пінзеля»  7-9 жовтня. Водії відвідають місця, пов’язаними із життям видатного скульптора Тернопільщини. Це 164 км за маршрутом  - Тернопіль – Микулинці – Підзамочок – Бучач – Рукомиш – Теребовля – Тернопіль.

Організовує захід Львівський клуб шанувальників старожитніх автомобілів АФК «ЗАЗ-Козак» разом із тернопільський клубом «Ретро-Кортеж» за сприяння Тернопільської обласної державної адміністрації.

dscn8971
dscn8971

- Колекціонери Тернопільщини уже витягують із гаражів свої автомобілі, - каже голова «ЗАЗ-Козак» Роман Фернеза. – Зголосились учасники з Кременця та Збаража. Також відомо, що буде на фестивалі 20 авто зі Львова та два – з Білорусії. Участь прийматимуть і поляки, кількість їх ще уточнюють. А загалом очікуємо до 50 учасників.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pKNPGXlx1gE&feature=youtu.be[/embed]

Фестиваль на Тернопіллі проводять вдруге. Такий досвід перебрали від Львівщини.

- Ми почали таку акцію, як популяризацію наших замків – Підгорецького, Золочівського, Олеського, - продовжує Роман Фернеза. - Маршрут включав візит до цих місць. Цього року на Тернопільщині екскурсійна програма містить огляд замку в містечку Микулинці, огляд костелу та замку в селі Підзамочок, відвідини села Рукомиш, де розташована церква XVI ст., печерний монастир, джерело.

dscn8983
dscn8983

У програмі ралі: 8 жовтня (субота) — туристичний пробіг за маршрутом Тернопіль – Микулинці – Підзамочок – Бучач – Рукомиш – Теребовля – Тернопіль. Загалом учасники подолають 164 кілометри дороги. Програма поєднуватиметься із цікавими розповідями про митців Тернопілля.

- Ми згадуватимемо під час заходів також нашу мисткиню Віру Стецько,- додає голова ГО «Туристичне Тернопілля» Наталія Волощук. – Адже вона розпочала дослідження творчості Івана Пінзеля.  

dscn8976
dscn8976

У неділю (9 жовтня)  на Театральному майдані у Тернополі планують організувати виставку авто та конкурс ретро-моди і автомобільної елеганції. Кожен учасник одягне відповідний одяг у стилі епохи свого авто. Також виставка авто та екскурсійна програма проводитиметься у кожному з міст.

- Обов’язково відвідаємо музей ретро-автомобілів у Тернополі , - каже Роман Фернега. – Тернополю пощастило із цією родзинкою. Музеї такого рівня є ще в Запоріжжі та в Дніпропетровську. Це три музеї в Україні, які дійсно мають що показати відвідувачеві.

Інформація щодо реєстрації учасників на фестиваль за посиланням: zazkozak.com

Фото, відео автора та Олега Снітовського

 

Вибір читачів за тиждень

Відео