На Тернопільщині виявили незаконно проведені тендери

bezymyannyj

8 незаконно проведених тендерів при державних закупівлях виявили на Тернопільщині.

Сума збитків становить понад 23 мільйони гривень. Однак, це лише мізерна частина того, що встигли виявити активісти.

- Проект цей ми робимо спільно з програмою розвитку ООН в Україні. Питання розподілу бюджету коштів якраз перетинається із програмою державних закупівель. Так сталося, що сьогодні більша частка коштів з бюджету розподіляється якраз шляхом проведення конкурсного відбору, тобто, тендерів, - каже голова правління громадської організації «Центр громадського моніторингу і досліджень» Мирослав Сімка.

6ejhldqqwsw
6ejhldqqwsw

Із 2016 року успішно стартувала програма «Prozorro». Завдяки їх можна буде легко відслідкувати, хто і як тендери виграє, що це за підприємства, і головне наскільки це все законно.

- Все-таки найбільшу надію ми покладаємо на новозапроваджену систему «Prozorro» . Для уникнення конфлікту інтересів система якраз і побудована. Покликана вона також, аби чим більше, чим максимальніше, залучати фірми до участі у тендерах, -  пояснює представник правління громадської організації «Центр громадського моніторингу і досліджень» Юрій Кузько.

fngwf0a7z3k
fngwf0a7z3k

Та все ж активісти продовжуватимуть свою роботу, і сподіваються що уже розкриті злочини посприяють зменшенню протизаконних дій як замовників, так і виконавців.

- Загальна сума збитків у нашій області чи не найменша в Україні, однак і кількість тендерів і державних закупівель на Тернопільщині дуже мала, - наголосив Юрій Кузько.

wjiqbjrmqhs
wjiqbjrmqhs

fl6nswl6gok
fl6nswl6gok

Докладнішу інформацію у цій справі читайте згодом на ТЕРЕНІ.

 

[embed]https://youtu.be/v274odJhbB4[/embed]

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео