Оксана Бучко

Через російський шансон тернопільські водії можуть втратити роботу

За порушення договірних умов перевізника та водія щодо звучання в салоні музики, а зокрема, російського шансону, водіїв тернопільських маршруток будуть звільняти. Один такий випадок уже розглядають в управлінні транспорту міськради.

- У нас була скарга на водія маршруту №18, - каже начальник управління Ігор Мединський. – Як повідомили пасажири, водій на зауваження щодо музики відповідав невиховано. Тут ідеться про повагу до тих, хто відстоює Україну на передовій. Це  елементарні речі на культурному рівні, що ми можемо зробити. І загалом, згідно договірних умов, у маршрутках заборонено вмикати музику, адже це порушує безпеку руху.

Такі випадки суперечок із водіями  не поодинокі, зауважують тернополяни. За словами Ігоря Мединського,  тут проблема у неусвідомлені моральних та патріотичних принципів.

- Водій маршрутки № 27 сьогодні на зауваження про шансон реагував агресивно, - говорить тернополянка Світлана Поліщук. - Навіть погрожував, що виставить мене за двері. А ще казав, що музика йому потрібна для розслаблення під час робочого дня. Стверджував, що це українське радіо грає, після чого прозвучала реклама радіо «Шансон».

Тернополянка зверталась за номерами служб на табло у салоні, на жодній лінії,  із чотирьох зазначених номерів, не відповіли. Ігор Мединський рекомендує повідомляти безпосередньо в управління транспорту за номером – 52-15-14, або писати на пошту -  uprtrans_te@ukr.net.  Обов’язково слід зазначити номер маршруту, номерний знак та дату.

Нагадаємо, рішення про заборону російського шансону прийняли на засіданні виконкому, 18 травня.  Про це «Терен» писав ТУТ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео