Грузини, що воюють на боці України, про себе, Грузію та війну

Військовий

Боєць «Грузин» та його друг «Тбілісі», будучи членами добровольчого батальйону «ОУН», допомагають нам у пам'ять про загиблих українських бійців, що воювали на грузинському боці у їхній війні проти Росії у 2008 році.

Вони і розказують своє враження про війну в Україні. Публікуємо їхні думки в рубриці «Війна, як вона є».

    Коли розпочалась агресія Москви проти Чечні, я і ще декілька однодумців виступили проти загарбників і там познайомився з українськими хлопцями з УНА-УНСО, які воювали на боці чеченців. У нас усіх був спільний ворог, це розуміли усі і ситуація, на жаль, досі залишається такою ж. Я тепер порівнюю війну в Чечні і в Україні і дивуюсь з ситуації, яка склалась. Чеченці, воюючи проти Росії не мали практично нічого: градів, танків, гелікоптерів, вони бились до останньої краплі крові усіма підручними засобами, хоча проти них воювали озброєні до зубів російські військові. Що ж я бачу в Україні: величезна територія з багатомільйонним населенням, не може дати собі раду з купкою сепаратистів. Чеченці зубами вигризали землю від російських окупантів, а українці байдуже спостерігають, як убивають їхнє майбутнє.

gruzin-1
gruzin-1

    В Україні нас вразила відсутність армії. Я навіть собі подумати не зміг, що у вас її немає, що у вас немає служби безпеки, яка б змогла протидіяти сепаратистам. Більшість офіцерів і рядового складу не хочуть і не вміють воювати, їм наплювати на війну, для них головне протриматись і отримати пільги від держави. Хоча є багато молоденьких хлопчаків, особливо серед добровольців, які воюють щиро за Україну. Хоча виглядає так, що комусь надто вигідно списувати всі негаразди на бойові дії.

tbilisi-1
tbilisi-1

     Україна одна з найбагатших країн Європи, а живе найбідніше. Ви маєте все, але одночасно не маєте нічого. Ви єдина країна в світі, де війну веде народ, а не держава,  ви країна, де тисячі людей втікають від війни і їм за це нічого немає, а цих хлопців, що ідуть воювати безплатно, влада переслідує, саджає в тюрми – все це не по Божому, не по совісті. Тому хочу усім вам побажати перемоги у війні, Божого благословення і Божого покрову.

Вибір читачів за тиждень

Відео