Оксана Бучко

Тернопіль уже запалюють ідеї славнозвісного TEDx (відео)

tedeks

Нестандартні та ефективні ідеї для розвитку малих міст уже розпакували на славнозвісному проекті TEDx у Тернополі. Конференцію в місті проводять вперше завдяки ініціативній групі молодих активістів.

    Віталій Забава, організатор:

- Підготовка відбувалась півроку. Наша мета - темою специфіки розвитку малих міст об’єднати людей ,щоб зрозуміти, що кожен сам може змінити своє місто. Усе, що відбувається навколо тебе, залежить від тебе. Якщо там смітять і ти приймаєш - з цим живеш. Якщо ти хочеш це змінити – то ти це змінюєш. Ідея давно витала в головах. Ми просто хотіли покращити місто і знайшли інструмент ,щоб це зробити. Бажаю, щоб ви змінили це місто на краще і жили саме в ньому. Непотрібно виїжджати, бо перспектив є багато і в Тернополі.

    Запалити Тернопіль ідеями приїхали спікери із різних міст України. Вони поділяться своїми відкриттями, досвідом взаємодії громади у малих містах, індивідуальними досягненнями та новинками сучасності.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=q1b8E50WTqg[/embed]

    Надія Андрущенко, співзасновниця освітньо-технологічного майданчику (м. Київ)

-Ми створили альтернативний проект освіти. Я є співзасновником KitIt. Ми навчаємо створювати  власний продукт дітей ще з 5-річного віку. Наша ціль в проекті – перевести дитину з акценту пасивного споживача контенту в активний контент. Адже для нас важливо, щоб діти були запалені ініціативою і драйвом.

    Організатори та спікери очікують, TEDx дасть поштовх креативним тернополянам діяти у потрібному напрямку та створювати власні проекти , які впливатимуть на якість життя усього міста.

    Ігор Солодов, бізнес-тренер (м. Одеса)

- Багато ми можемо зробити. У нас є навики, знання, ресурси. Але ми багато чого не робимо, бо не віримо, що можемо це зробити, що це залежить від нас.

    Це переконання більшості – влада має щось робити. Після Революції гідності це починає змінюватись. От ми прийшли в ресторацію і  побачили - вас зустрічає увага і сервіс. Офіціант вміє усміхатись. А коли отримуєш рахунок – в офіціанта нема уже посмішки. Це не через знання, а через переконання. Якщо людина вірить , то це запрацює.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео