Орест Сарматський

Агро-новини 2 жовтня

http://www.BFoto.ru

Новини аграрного сектору

Аграрії Чернігівщини пропонують підняти ставку фіксованого податку

    Аграрії Чернігівщини пропонують залишити спецрежим галузі, але переглянути розмір фіксованого податку.

21021
21021

    Про це повідомив губернатор Чернігівської області Валерій Куліч на виїзному засіданні аграрного комітету парламенту у м. Батурин, повідомляє AgroPolit.com.

«Нинішній порядок спецрежиму ПДВ не призводить до збільшення зборів до бюджету, а ускладнює його адміністрування. Ми розуміємо, що державі потрібні кошти і надходження від АПК. Але давайте розглянемо детально: фіксований податок складає у середньому 150-160 грн з 1 га на рік. Скільки держава хоче отримати надходжень і переведемо цю цифру у гектар, піднімемо ставку фіксованого податку і не морочитимемо людям голову, не ускладнюватимемо адміністрування ПДВ», — сказав він.

    Валерій Куліч наголосив, що у аграріїв сьогодні головне питання не розмір податків, а ускладнення адміністрування, а не сума податку.

Росія. Фермери розплачуються за тракторний марш

    Учасники протестного «тракторного маршу» продовжують стикатися з неприємностями після того, як вони у відкриту оголосили про свій намір розповісти президентові країни про корупцію і свавілля у сільському господарстві. У Краснодарському краї скоєно черговий напад на фермерів, а голова регіону продовжує наполягати на відсутності проблем у кубанських селян, пише «Зерно он-лайн».

    Фермер із Канівського району краю Ніна Карпенко розповіла виданню, що у кінці минулого тижня під час збирання врожаю кукурудзи на працівників її господарства і помічників арбітражного керуючого напали семеро людей. Комбайнер, раніше вже відсидів три доби за участь у «тракторному марші», тепер лежить у лікарні. Один із чоловіків намагався зняти напад на відеокамеру, його «повалили на землю, техніку зламали, запис знищили», розповіла жінка.

021002
021002

    Так, співробітники правоохоронних органів регіону заблокували автомобіль одного з лідерів фермерського протесту Олексія Волченка, коли той прямував у Рязань для участі у Всеросійському з'їзді фермерів і вантажоперевізників.

«Заявили, що не випустять за межі регіону, протримали якийсь час, але потім відстали», — пояснив фермер Микола Маслов.

    Він також зазначив, що голову фермерського господарства Любов Нікішову у Новокубанському районі Краснодарського краю взяли під домашній арешт за звинуваченням у скоєнні злочину, передбаченого статтею 119 КК РФ (погроза вбивством).

В Україні презентували посівний комплекс Maschio Gaspardo Corona 600

    Компанія Maschio Gaspardo представила перший в Україні зразок посівного комплексу Corona 600, повідомляє Тraktorist.ua, посилаючись на agriacta.com.

021003
021003

    Модель Maschio Gaspardo Corona 600 має посівний бункер ємністю 3500 л. Його турбіна має гідропривід від системи трактора, який для можливості роботи з цією моделлю повинен мати потужність не нижче 300 к.с.

Вибір читачів за тиждень

Відео