На Тернопільщині випасатимуть корів під мостом, що світитиметься

plebanivka

Користувач мережі фейсбук уявив та з допомогою графічного редактора змоделював вигляд дев'ятиаркового віадуку в Плебаніці, що на Тернопільщині , з вечірньою підсвіткою.

Реакція не забарилася. Усім, кому знайоме це місце, його історична унікальність та виняткова краса  така ідея сподобалася.

Відповідно до розміру бюджету проекту та естетичне бачення замовника можна зробити акцентну підсвітку, або ж загальну. Прозвучали і пропозиції щодо облаштування біля віадуку оглядових майданчиків, а також втілення експериментів із ландшафтним дизайном. При чому, на їхню думку, потрібно заздалегідь заборонити в межах 15-ти хвилин ходьби чи 1-1,2 км будувати всякі корчми, вілли чи будь-що взагалі. Тоді, вважають,  вийде справді достойне місце для зупинки, пише terebovlya.

Деякі жартували,  що варто з оновленням ще пустити чутку про привида, який катається тут на даху легендарного дизеля. "Та сміх сміхом, - говорить автор ідеї,  -  але усюди ТАМ (у світі) цікаві об'єкти підсвічуються. Бо розуміють, що це велика і пахуча   принада для туриста. Логіка проста - є хороша підсвітка - є хороші фотографії. А гарні фото в Інтернеті є основними заманювачами для туристів. Все просто. А у нас цю просту істину або не розуміють, або просто  економлять, а потім чухаються в потилицю - нема туриста..."

Заперечив необхідність таких підсвіток користувач із Кам'янця Подільського, який назвав примітивне червоне та фіолетове освічення об'єктів у їхньому місті дискотекою для жаб.

Дискусію завершує традиційна  фраза на галицький манер, яка відображає реалію сьогодення і впринципі до наявності необхідного фінансування ставить крапку в цьому обговоренні: «Чого вчепилися того мосту? Дайте жінці змогу корову пасти». 

Вибір читачів за тиждень

Відео