«Ще літо, але вже все зрозуміло» презентують у Тернополі

14435406_1526786367347018_4822976239091132317_o

Книжка Василя Карп'юка «Ще літо, але вже все зрозуміло», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева», – дуже настроєва, глибока і у чомусь медитативна. А ще вона ідеально надається для розмірковувань та розмов. З розмов й почнемо! Зустріч з автором та презентація книги відбудеться у Тернополі у Книгарні «Є» (вул. Валова, 7–9) у понеділок, 10 жовтня, о 18:00. Модерує зустріч Юрій Матевощук.

«З одного боку, не надто оригінальний жанр і підхід – збірка колонок, більшість з яких публікувалася в різних виданнях, - розповідає про книжку Василь Карп’юк. - Але хочеться вірити, що не лише так. По-перше, це не тексти на актуальні теми сьогодення, що передбачає жанр колонки, а швидше ліричні оповідки з гуцульського життя. Так, більшість про гори, про моїх рідних і знайомих людей. Хоча не лише про них.Та й коли книжка готувалася до друку, то вирішили з редактором таки змінити означення жанру. Бо не дуже оповідки. Можна було б написати есеї. Але надто високо звучить. Тому найкраще означення – проби. Саме так, проби якогось майбутнього роману. Як кінопроби. Адже всі герої, які фігурують в цих текстах, можуть дуже органічно переселитися в можливий роман. Ті, яких затвердить читач після прочитання цієї книжки.А ще ці тексти доволі особисті. Дуже прості, аж до безпосередності. Бо писалися для задоволення потреби писання. Так, більшість були опубліковані, але могли й не бути. Кожен з текстів передає окрім певної думки, те, чим я жив тоді, коли писав. Саме тому в книжці багато імен тих, з ким спілкуюся, тих, кого читаю… Багато цитат тих, кого слухаю».

Зібрані під однією обкладинкою прозові тексти поета, видавця і радіоведучого Василя Карп’юка - «Ще літо, але вже все зрозуміло»- для медитативного читання, для згадування і роздумів про дрібне, але важливе: свіжий хліб, ходіння по читому снігу, пам'ятання людей, з якими давно не бачився, але які залишили слід у душі, про зберігання дитини в собі. Невеликі за обсягом тексти, не пов'язані між собою сюжетом, а тільки автором, його мовою і спостережливістю. Їх однаково добре читати в метро, в горах чи на затишному дивані.

***

Адреса книгарні «Є»:

м. Тернопіль

вул. Валова, 5-9.

Вхід вільний

Вибір читачів за тиждень

Відео