Бізнесмени зможуть самі виставляти ціну на свою продукцію (відео)

fotolia_53974349_subscription_l

Державне регулювання цін на продукти харчування скасували на 3 місяці. Тепер підприємці самі визначатимуть вартість тої чи іншої продукції. Кабінет міністрів затвердив відповідний Всеукраїнський пілотний проект. Він розпочався 1 жовтня і закінчиться 1 січня 2017 року. У департаменті економічного розвитку та торгівлі Тернопільської облдержадміністрації сподіваються, що надана воля підприємцям до стрибка цін на продукти не приведе.

Із 1 жовтня та до початку наступного року держава не регулюватиме ціни на продукти харчування. Серед них: хліб, м’ясо, борошно, макаронні вироби, крупи, ковбаси, молокопродукти, цукор, олія, яйця, продукти дитячого харчування. Бізнесмени зможуть самі виставляти ціну на свою продукцію, повідомляє tv4.

– За нашими прогнозами, спочатку на першому етапі навіть 1 місяць підприємці можуть частково, відчувши таку свободу відносну наростити ціну, а потім конкуренція на ринку продовольчих товарів є доволі високою. Тому загрози це не несе, споживчий попит має якісь межі, тому зростання цін не буде. А для бізнесу це буде спрощення ведення бізнесу відбудеться, – розповідає директор департаменту економічного розвитку та торгівлі ТОДА Галина Воляник.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9mpTYk_8SVg[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео