Віра Олександрович

Тернополянин втратив телефони і сплатить майже 50 тисяч штрафу (фото)

40

Стосовно тернополянина, який реалізовував мобільні телефони «IPhone 7», склали протокол про порушення митних правил.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області спільно із працівниками Тернопільської митниці ДФС під час операції «Рубіж-2016” встановили факт реалізації жителем Тернополя мобільних телефонів «IPhone 7», - повідомили на митниці. – Ввезли ці гаджети на митну територію України без декларування.

Мобільні телефони - придбані у Польщі і ввезені на територію України через автомобільний пункт пропуску. Згодом тернополянин розмістив оголошення на одному із відомих Інтернет-сайтів, аби знайти покупців.

36
36

- За Митним кодексом України не підлягають письмовому декларуванню і не є об’єктами оподаткування митними платежами товари, які ввозять громадяни на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, за умови якщо їхня сумарна фактурна вартість не перевищує еквівалент 500 євро і сумарна вага не перевищує 50 кг, - додають на митниці. - За винятком, звісно, переліку товарів, визначеного Митним кодексом України.

Вартість придбаних у Польщі мобільних телефонів «IPhone 7» перевищувала вказану суму, а тому їх слід було задекларувати під час перетину державного кордону, наголошують фахівці.

 

35
35

- За вказаним фактом, щодо продавця мобільних телефонів «IPhone 7» співробітники Тернопільської митниці ДФС склали протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України, - додають на митниці. - У нього вилучили 2 мобільних телефони «IPhone 7» вартістю 45,5 тис. грн.

До слова, за вказане порушення закон передбачає штраф у розмірі 100% вартості товарів, які переміщені через митний кордон України без декларування, а також - їх конфіскацію.

Фото, надані Відділом організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео