Компанія "Агропродсервіс" відновила роботу (фото)

kombajn

За інформацією головного агронома компанії «Агропродсервіс» Андрія Куляна, станом на 7 жовтня із майже 4 тисяч гектарів, висіяних цьогоріч цукрових буряків, їх уже зібрано на площі 1200 гектарів.

Через дощі довелося зробити дводенну перерву, а вже у четвер продовжили копання цукристих на полях у Миролюбівці Тернопільського району. Їх середня урожайність загалом по «Агропродсервісу» становить 550 ц/га, а цукристість – 19,6%. Одночасно із копанням налагоджено вивезення сировини на переробку на Чортківський цукровий завод, пише agroprodservice.

zbyrannya-tsukrovogo-buryaku
zbyrannya-tsukrovogo-buryaku

Зважаючи на можливі тривалі опади, в компанії на окремих площах створюють резерв солодких коренів на переробку та проводять їх польове кагатування. Зокрема, уже закагатували цукросировину поблизу доріг з твердим покриттям у селах Велика Лука та Настасів Тернопільського району. При тому, робиться все, аби в кагати не потрапляла коренева гниль. Але це радше для підстраховки, бо кагати стоять по 2-3 дні і цукровий буряк із них також забирають на переробку.

tsukrovyj-buryak
tsukrovyj-buryak

На польових роботах задіяно 4 потужних бурякозбиральних комбайни «Холмер». Завдяки вправній роботі таких досвідчених механізаторів, як Володимир Лапчак, Володимир Галашин, Михайло Ярема, техніка працює на повну потужність, без особливих поломок, забезпечуючи якісне збирання солодких коренів. За прогнозами агрономічної служби, є підстави сподіватися, що весь комплекс збирання цукрових буряків у «Агропродсервісі» завершать до кінця першої декади грудня. А тим часом, відразу після копання буряків площі зачищають і дискують на глибину 18 сантиметрів. Весною на них буде висіяно ярий ячмінь.

Вибір читачів за тиждень

Відео